На Хмельниччині історія народу, якою її бачить Артур Орльонов

На Хмельниччині історія народу, якою її бачить Артур Орльонов

20.12.13 12:58 0 1129
В обласному художньому музеї було відкрито виставку репродукцій історичних картин київського баталіста Артура Орльонова "Україна Славетна".

Учасниками презентації виступили радник Президента України, президент благодійного фонду «Схід-Захід разом» Володимир Зубанов, заступник голови – керівник апарату ОДА Лілія Бернадська, головний художник студії Українського батального мистецтва, автор картини Артур Орльонов та кандидат історичних наук Борис Черкас.

Цикл живописних і графічних творів Артура Орльонова, підготовлено у рамках загальнонаціонального проекту "Україна: історія великого народу". Ці роботи маляр створив у співпраці з істориками та краєзнавцями.

Відвідувачі виставки зможуть побачити 15 полотен митця. Художник у своїй творчості акцентує увагу на славетних сторінках історії українського народу. Він розкриває характер та діяльність видатних національних постатей, зокрема, князів, гетьманів, священнослужителів. У картинах простежується безпосередній зв’язок мужності наших предків з притаманною нашому народові духовністю.

Картини можна буде оглянути в обласному художньому музеї з 18 грудня 2013 р. по 31 січня 2014 року.

Цикл "Україна Славетна" Артура Орльонова експонуватиметься усіма великими містами України.

Довідка: Орльонов Артур Олегович – головний художник студії Українського батального мистецтва. Народився в м. Ташкенті у 1973 р. У 1992 р. закінчив Ташкентське художнє училище ім. П.П. Бенькова, у 1999 р. – Українську академію мистецтв, у 2003 р. – аспірантуру (батальне мистецтво). За свою діяльність нагороджений орденами: св. Володимира, Кирила та Мефодія, Нестора Літописця, почесною відзнакою орденом Геродота Галикорнаського.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська міліція ...
Наступна новина: У Чернігові проходять ...

КОМЕНТАРІ