На Хмельниччині працівники міліції викрили злочинну змову посадовця виконавчої служби та директора підприємства-боржника

На Хмельниччині працівники міліції викрили злочинну змову посадовця виконавчої служби та директора підприємства-боржника

20.12.13 08:18 0 787
Мешканка Хмельницького, обіймаючи посаду старшого державного виконавця у одному з відділів міської державної виконавчої служби, змовилась з директором підприємства, стосовно якого було відкрите виконавче провадження, і вчинила посадовий злочин.

Використовуючи власне службове становище, жінка підробила низку документів, що дало змогу боржникові безперешкодно реалізувати майно, на яке був накладений арешт, та використати отримані кошти на власні потреби. У той же час, згідно наказу Господарського суду Хмельницької області, кошти від реалізації арештованого майна мали б піти на погашення заборгованості підприємства-боржника перед однією зі столичних фірм з іноземними інвестиціями.

В ході досудового розслідування слідчим вдалося зібрати достатньо доказів, аби довести причетність до вчинення злочину і посадовця, і підприємця.

Жінці пред‘явили звинувачення у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 382 Кримінального кодексу України та відсторонили від виконання службових обов’язків.

Директорові підприємства-боржника доведеться відповідати за вчинення злочинів, передбачених тими ж статтями Кримінального кодексу України. Зрозумівши, що уникнути відповідальності не вдасться, підприємець добровільно погасив свою заборгованість в сумі понад 268 тисяч гривень.

Наразі кримінальне провадження направлене на судовий розгляд.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ