Хмельниччина налагоджує партнерські відносини з Іраком

Хмельниччина налагоджує партнерські відносини з Іраком

20.12.13 09:03 0 800
На Хмельниччину з офіційним візитом завітав представник Іракської фірми «Member Advisory Board Baghdad” Аддас Аль-Норі. Під час зустрічі із заступником голови обласної державної адміністрації Володимиром Галищуком іноземний гість озвучив мету свого візиту, а саме – налагодження співпраці із Подільським краєм в питанні поставок пшениці, курячих яєць та соняшникової олії. На що Володимир Іванович відповів: «Хмельниччина є аграрною областю з родючими чорноземами, і відповідно є надлишок і перевиробництво овочів, цукру та пшениці зокрема. А тому, аграрії Хмельниччини з радістю йдуть на співпрацю з іноземними партнерами в сфері експорту вітчизняної продукції.», - зазначив Володимир Галищук. А що стосується курячих яєць, то на нашій території їх перевиробництво є в декілька разів від потреби населення. Оскільки нещодавно збудована в Кам’янець – Подільському районі сучасна птахофабрика є одним з найбільших виробників курячих яєць не лише в Україні, а у в усій Європі.

Далі, Аддас Аль-Норі зазначив, що наразі Ірак купує соняшникову олію в Малазії та Туреччині. Однак, він зауважив, що для них відомо, що Туреччина в цьому питанні виступає просто транзитною країною та посередником свого роду, адже сама вона купує олію соняшника в Україні. Тому постає питання: навіщо працювати через посередників? Адже вигідним для обох сторін буде безпосереднє партнерство.

Підбиваючи підсумок, Володимир Галищук зазначив, що ця зустріч є першою, але є переконання в тому, що вона стане початком тісних взаємовідносин та вигідної партнерської співпраці між двома нашими країнами.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині син обікрав ...
Наступна новина: Луцьк: 19 грудня стартує ...

КОМЕНТАРІ