Цю ніч на Євромайдані художник Лев Скоп присвятив образу св. Миколая

Цю ніч на Євромайдані художник Лев Скоп присвятив образу св. Миколая

20.12.13 11:43 0 947
У казкову ніч, коли на землю спускається святий Миколай, львівський художник Лев Скоп на Майдані у Києві намалюв образ Чудотворця.

Фото ікони він виставив на своїй сторінці у Facebook.

« вночі на Майдані намалюв образ святого Миколая і хочу подарувати його одній гарній людині», – написав під фото художник.

Нагадаємо, художник Лев Скоп, відомий своїми цікавими проектами на сакральну і світську тематику в Україні та за її межами. Він працює реставратором у музеї «Дрогобиччина», де у фондах зберігається велика колекція українських стародавніх ікон.

Зараз він реалізовує новий творчий експеримент – до кожного дня у році створює образ Богородиці. Іконографічний сюжет – «Мати Божа молиться за нас».

Як пояснив художник, ідея проекту є двовимірна. По-перше, це творчий експеримент. Скоп малює весь час той самий іконографічний сюжет. Композиції зображуваного мають бути одинакові. Але як не намагався, ікони все одно не виходять ідентичні. Тож акція є своєрідною маніфестацією того, що автор, коли творить, а не копіює, ніколи не зробить двох однакових робіт.

По-друге, проект має благодійну мету. Скоп намалює 365 ікон Богородиці і потім їх буде продано на благодійному аукціоні, а кошти підуть на лікування потребуючим дітям.

Крім того, нещодавно Лев Скоп представив свою нову книгу «Техніка та технологія українського церковного малярства у Галичині XV–XVIII ст.» про іконопис без диктатури та з економікою.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові з жінки ...

КОМЕНТАРІ