«Народний контроль» надаватиме правову допомогу євромайданівцям

«Народний контроль» надаватиме правову допомогу євромайданівцям

20.12.13 09:55 0 767
«Народний контроль» бере на себе обов’язок надати допомогу усім учасникам Євромайдану, які зазнають репресій та переслідувань у будь-якій формі». Про це у прямому ефірі телеканалу ZIK заявив автор та ведучий програми журналістських розслідувань «Народний контроль» Дмитро Добродомов.

«Усім активістам, проти кого відкрито кримінальне переслідування чи ведеться судове провадження, ми будемо надавати юридичний супровід та допомогу. Важливим є і медійний розголос, – наголосив Дмитро Добродомов. – Працівники та службовці – учасники Євромайдану, до яких намагатимуться застосувати санкції їхні працедавці та керівники, можуть розраховувати на нашу підтримку. Студентів, у яких можуть виникнути проблеми з адміністрацією вишів за вияв їхньої громадянської позиції, ми не залишимо наодинці з репресивною машиною. Саме у цьому ми бачимо нашу важливу місію як журналістів і громадян».

Усім активістам, проти кого відкрито кримінальне переслідування чи ведеться судове провадження, «Народний контроль» надаватиме юридичний супровід та допомогу, – Д. Добродомов

Взяти на себе таке нелегке завдання журналістів змушують численні факти відкриття кримінальних справ проти активістів Майдану, виклики на допити учасників Євромайдану. Також на адресу «Народного контролю» постійно надходять повідомлення про погрози звільнення працівників та ймовірні «проблеми» зі здачею сесії у студентів, які були і є учасниками політичних подій. Тож журналісти вже приступили до вивчення та перевірки цієї інформації.

Ті, хто потребує допомоги, можуть звертатися на гарячу лінію «Народного контролю» – 0-800-500-945, а також залишати повідомлення на сайті програми http://control.zik.ua/.

«Майдан є зразковим втіленням самоорганізації громадян і цей досвід співдії ми повинні використати і в нашій подальшій діяльності, налагодивши дієвий механізм взаємодопомоги та взаємозахисту», – переконаний Дмитро Добродомов.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Експерти рекомендують ...

КОМЕНТАРІ