Майдан може трансформуватися у потужний громадський рух, – Возняк

Майдан може трансформуватися у потужний громадський рух, – Возняк

20.12.13 08:32 0 667
Понад 90% людей, що стоять на Євромайдані – позапартійні, вони підтримують не політичні сили, а свою честь, гідність і право на вільне життя у вільній країні. Відтак Євромайдан у майбутньому може, та навіть повинен, трансформуватися у широкий та потужний громадський рух.

Таке переконання висловив відомий політолог Тарас Возняк у прямому ефірі програми журналістських розслідувань «Народний контроль» телеканалу ZIK, що був присвячений темі: що робити людям, якщо влада не виконає їхні вимоги.

«Зараз ситуація зайшла у глухий кут. Майдан сам собою не розпуститься. Політики не керують Майданом. Він суверенний, – зазначив експерт. – Однак дуже важливо, щоб саме зараз Євромайдан вийшов на новий рівень самоорганізації».

На основі Майдану ми можемо структурно вибудовувати новий рух, - Т. Возняк

Зокрема, Тарас Возняк запропонував уже 22 грудня під час традиційного недільного віча провести голосування для обрання людей у керівну раду Євромайдану.

«Якщо Євромайдану вдасться вийти на новий рівень організації, то протест рано чи пізно трансформується у широкий громадський рух загальнонаціонального масштабу. Це сила, яка буде нам дуже потрібною на майбутніх виборах чи навіть у набагато дальшій перспективі. Ми бачимо кризу партій, трійка головних опозиціонерів – розгублені. Тож саме на основі Майдану ми можемо, у тому числі, структурно вибудовувати новий рух».

Дуже важливо, щоб саме зараз Євромайдан вийшов на новий рівень самоорганізації, - Т. Возняк

Нагадаймо, схожу думку також висловив польовий командир «Помаранчевої революції» Тарас Стецьків. Він також наполягає на необхідності обрання керівного кола, що здійснюватиме керівництво по різних напрямах.

«Якщо навіть доведеться вдаватися до загальнонаціонального страйку (а за цей метод тиску на владу через СМС-голосування підтримали 66% глядачів «Народного контролю»), то він має бути добре організованим. Навіть у кожному селі має бути створений опорний пункт, який за сигналом підніме людей для страйку».



Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Луцьку творчо обдаровані ...

КОМЕНТАРІ