Понад 4 тис. дітей з інтернатів Львівщини отримають подарунки від св. Миколая

Понад 4 тис. дітей з інтернатів Львівщини отримають подарунки від св. Миколая

20.12.13 13:14 0 950
Мальтійська служба допомоги (МСД) у співпраці з 18-ма молодіжними організаціями Львова підготувала вже 17-ту благодійну акцію «Святий Миколай – дітям з інтернатів».

Іменні подарунки у відповідь на свої листи до Миколая отримають понад 4 000 дітей, повідомили у Мальтійській службі допомоги у Львові.

Зокрема, подарунки отримають мешканці 32-ох інтернатів та сиротинців Львова та області, 113 дітей-сиріт, що проживають у прийомних родинах, 170 дітей-сиріт з дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ), 70 дітей з родин, що опинилися у складних життєвих обставинах, а також мешканці Львівського та Дрогобицького кризових центрів матері і дитини, товариство «Надія». Підготовка до акції тривала близько двох місяців.

Помічники св. Миколая вже розпочали розвозити пакунки до маленьких адресатів з прийомних родин і ДБСТ. А протягом тижня Миколай Чудотворець відвідає інтернатні заклади, де вручатиме свої дарунки безпосередньо дітям.

Мета акції за останні десять років не змінюється. Якщо 1997 року мальтійці ставили собі завдання допомогти св. Миколаю прийти до кожної дитини з інтернатів та сиротинців Львівської області і обдарувати увагою та бодай якимись подарунками, то тепер діти отримують персональні адресні подарунки за своїми листами, а Миколай піклується про вихованців інтернатів та сиротинців не лише 19 грудня, а й впродовж цілого року.

Окрім подарунків та солодощів, за зібрані кошти під час акції 2012 року (280 тис. грн.) МСД вдалося також замінити частину ліжок та матраців в спеціальних інтернатах у Роздолі та Самборі для дітей з вадами розумового розвитку, відремонтувати та обладнати клас для дошкільнят у Лівчицькій спецшколі-інтернаті для дітей з вадами розвитку, обладнати спортзал у Сколівській школі-інтернаті, створити швейну майстерню у Турківській школі-інтернаті, надати обладнання для столярної майстерні Львівській спецшколі-інтернату для дітей з вадами слуху, купити ванни та облаштувати спеціальну реабілітаційну кімнату в Бориславській спецшколі-інтернаті для дітей з наслідками поліомієліту та ДЦП та багато іншого.

Маючи на початку короткострокові плани лише щодо 19 грудня, з часом акція «Св. Миколай – дітям з інтернатів» дала поштовх для вагомої роботи в інтернатних закладах Львівщини.

МСД почала здійснювати проекти з облаштування побуту дітей, які тут мешкають. Процес було запущено, і згодом до цієї справи почали долучатися різні благодійники. Завдяки коштам, які збираються до свята Миколая, діти у багатьох інтернатах тепер мають можливість митися у теплому душі, мають туалет не на вулиці (станом на вересень 2012 р. Міністерство освіти України повідомляло про існування на Львівщині понад 300 сільських шкіл з туалетами поза приміщенням!), сплять на якісних ліжках і матрацах.

Подібні акції в Україні Мальтійські служби проводять також на Закарпатті та Івано-Франківщині, а за кордоном – в країнах Східної та Центральної Європи.

Довідка.

Мальтійська Служба Допомоги – благодійна допомогова організація, що працює у сфері благодійної соціальної недержавної допомоги у Львові 20 років поспіль. Основними напрямками діяльності МСД є допомога:

* дітям з інтернатів і сиротинців (це щорічна акція «Святий Миколай – дітям з інтернатів», допомога інтернатам і сиротинцям Львова та області впродовж року у вирішенні нагальних проблем побуту та життя в цих закладах);

* малозабезпеченим особам похилого віку (діють два постійні проекти підтримуючого харчування для стареньких – «Благодійна кухня» – гарячі обіди у стаціонарних пунктах роздачі їжі та «Кухня на колесах» – приготування та доставка гарячих обідів додому особам, що обмежені у пересуванні; організація щорічних Великодніх кошиків та Різдвяних гостин для малозабезпечених потребуючих осіб похилого віку);

* неповносправним особам та особам з особливими потребами (діти з вадами розвитку, що мешкають в спецзакладах Львова і області, особи з вадами зору, слуху, інваліди).

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Із подарунками від Святого ...

КОМЕНТАРІ