Цукор допомагає вірусам захоплювати тіло людини

Цукор допомагає вірусам захоплювати тіло людини

20.12.13 09:20 0 777
Зниження показників глюкози дозволяє впоратися з вірусним респіраторним захворюванням, принаймні, у клітинних культурах. Це відкриття пропонує принципово по-новому подивитися на питання боротьби з грипом. Це позбавить від необхідності створювати сезонні вакцини.

Про це пише Health India.

Усім вірусам потрібна глюкоза, йдеться у звіті Університету Північної Кароліни. Під час лабораторного експерименту вчені звернулися до грипу типу А. Було доведено: інфекцію можна контролювати за рахунок зміни метаболізму глюкози.

Коли вірус заражає клітину, він міститься у бульбашці. Вірусні білки HA і M2 використовують кислотне середовище всередині бульбашки, щоб змішати вірусну ліпідну оболонку з аналогічним елементом бульбашки. Потім відбувається вивільнення вірусного геному у внутрішньоклітинну рідину (цитозоль).

Рівень кислотності регулює даний процес, від нього залежить успіх інфікування. Якщо підвищити рівень глюкози у клітині, то показник інфікування зросте. Натомість гальмування метаболізму глюкози знижувало показники розмноження вірусу. У свою чергу, аденозинтрифосфат – основне джерело енергії для клітинних реакцій – відновлює колишні показники, навіть при дефіциті глюкози.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рятувальники України та ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ