Рятувальники України та Росії визначили напрями взаємодії

Рятувальники України та Росії визначили напрями взаємодії

20.12.13 09:19 0 792
Державна служба України з надзвичайних ситуацій та Міністерство Російської Федерації у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих визначили напрями взаємодії щодо запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. План спільних заходів між відомствами на 2014-2016 роки підписали Голова ДСНС України Михайло Болотських і Міністр МНС Росії Володимир Пучков 17 грудня у Москві у рамках засідання Українсько-Російської міждержавної комісії.

Документ розроблений для реалізації міжурядової Угоди про співробітництво в галузі попередження промислових аварій, катастроф, стихійного лиха та ліквідації їх наслідків, яка була підписана 23 квітня 1997 року.

План передбачає взаємодію аварійно-рятувальних формувань ДСНС України і МНС Росії в ліквідації надзвичайних ситуацій, обмін досвідом з питань моніторингу та прогнозування надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру на територіях України і Росії, обмін інформацією стосовно чинних в Україні і Російській Федерації законодавчих та нормативно-правових актів у сфері попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій.

Також відповідно до Плану упродовж 2014-2016 років планується обмін досвідом у сфері попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій на підводних потенційно небезпечних об'єктах, пошуку і порятунку людей на водних об'єктах, участь представників ДСНС України і МНС Росії в науково-практичних конференціях, семінарах, нарадах, навчаннях, змаганнях з пожежно-рятувального спорту та інших заходах, що проводяться в межах СНД та в рамках інших міжнародних організацій.

Крім того, запланована взаємодія в питаннях організації медико-психологічної реабілітації рятувальників, професійної підготовки фахівців рятувальних професій, вивчення передового досвіду у сфері діяльності органів нагляду, психологічного супроводу аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт в системі ДСНС України і МНС Росії.

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: 19 грудня стартує ...
Наступна новина: Цукор допомагає вірусам ...

КОМЕНТАРІ