В Луцьку відбулася позачергова сесія міської ради

В Луцьку відбулася позачергова сесія міської ради

20.12.13 11:01 0 877
Депутати міської ради зібралися на 50-у позачергову сесію міської ради. До порядку денного було включено три питання.

Першим обранці громади обговорили підготовлені управлінням фінансів та бюджету міської ради зміни до рішення міської ради від 26.12.2012 № 36/5 «Про бюджет міста на 2013 рік», з врахуванням змін, внесених міською радою. Начальник управління Лілія Єлова поінформувала присутніх про ті корективи, які пропонується внести до головного фінансового документа міста.

Заслухавши інформацію, депутати перейшли до озвучення запитань та висловлення власних думок. Зокрема, це зробили Петро Савчук, Роман Бондарук, Андрій Осіпов, Анатолій Бірюков, Андрій Козюра та Юрій Вега.

Зрештою, отримавши відповіді на запитання, обранці громади підтримали запропонований проект рішення.

Також під час сьогоднішнього пленарного засідання розглядалося питання «Про залучення коштів під державні гарантії». Депутатів міської ради з цього питання поінформував заступник міського голови Тарас Яковлев. Він повідомив, що є можливість залучити кредитні кошти під державні гарантії для оновлення рухомого складу Луцького підприємства електротранспорту, будівництва мереж водовідведення у мікрорайоні Вересневе та на Львівському масиві. За його словами, ці кошти можна отримати на вигідних умовах. Зокрема, кредитування буде здійснюватися через державний банк на 10 років під 10% річних.

Тарас Яковлев розповів, що планується залучити 57 мільйонів гривень на придбання нових тролейбусів для Луцького підприємства електротранспорту. За його словами, міська рада має погасити лише 50 % коштів, а інші 50 % – банку поверне держава.

Крім того, 17 200 тис. грн буде залучено для будівництва мереж водовідведення в мікрорайоні Вересневе міста Луцька (І-ша черга) та 8 700 тис. грн на Львівському масиві. У цьому випадку, за словами Тараса Яковлева, міська рада повертатиме банку лише 30 % кредитних коштів, а 70 % бере на себе держава.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що кредит буде наданий на вигідних для міста умовах. За його словами, рухомий склад ЛПЕ потребує оновлення, адже більшість тролейбусів уже зношені. Він зауважив, що колись Луцьке підприємство мало більше 100 одиниць техніки. Нині ця кількість зменшилася більш, ніж у два рази. Микола Романюк сказав, що з придбанням нових тролейбусів вдасться скоротити інтервал руху, залучити додаткові кошти у підприємство. Крім того, це екологічний вид транспорту. Міський голова зауважив, що має мрію, аби центральною частиною міста рухалися лише тролейбуси, а маршрутні таксі туди не заїжджали.

Підтримав міського голову і його заступник Тарас Яковлев, який наголосив, що Луцьке підприємство електротранспорту виконує важливу соціальну функцію, адже саме тролейбуси перевозить велику кількість громадян пільгових категорій.

Підтримку запропонованому проекту рішення у своїх виступах висловили депутати Андрій Козюра, Олександр Пиза, Анатолій Бірюков, Юрій Корольчук, Микола Яручик, Євген Ткачук, Роман Романюк, Іван Смоленг, Аскольд Пекарський та Анатолій Пархом’юк.

Також свої думки з цього питання висловили обранці громади Юрій Вега, Сергій Сівак, Олег Чернецький, Андрій Осіпов та Роман Бондарук.

Після завершення обговорення депутати підтримали запропонований проект рішення.

Ще одним питанням порядку денного було: «Про звернення до прокурора Волинської області Параки А.А. та начальника Управління Міністерства внутрішніх справ України у Волинській області Терещука О.Д.». Секретар міської ради Григорій Пустовіт зачитав текст документа. Потому депутати підтримали запропонований проект рішення.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Власник Книги рекордів ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ