Дотримання прав дітей та попередження дитячої злочинності знаходяться на особливому контролі прокуратури Волинської області

Дотримання прав дітей та попередження дитячої злочинності знаходяться на особливому контролі прокуратури Волинської області

20.12.13 11:43 0 1038
Прокурор Волинської області Андрій Парака провів розширене засідання колегії за участі керівництва обласної державної адміністрації та управління внутрішніх справ області, на якій обговорено стан додержання законодавства, спрямованого на попередження правопорушень серед дітей, вчинення сімейного насильства, дотримання прав неповнолітніх, які вступили у конфлікт із законом та прокурорського нагляду з цих питань.

Колегією відзначено, що ограни прокуратури області, реагуючи на наявні проблеми підліткової злочинності, вживали низку заходів як організаційного, так і координаційного характеру. Як наслідок – рівень підліткової злочинності, у порівнянні з минулим роком, зменшився вдвічі, кількість правопорушень, скоєних дітьми, які вже вчиняли злочини скоротився на дві третини, а в стані алкогольного сп’яніння – на 10 відсотків.

Забезпечено впровадження принципу гуманізації кримінального судочинства стосовно неповнолітніх.

У поточному році у сфері попередження правопорушень серед неповнолітніх прокурорами внесено 38 подань, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 36 посадових осіб.

В той же час, колегію наголошено на тому, що органами та установами, на які покладається здійснення заходів з попередження насильства в сім'ї, допускаються порушення законодавства у цій сфері, відсутня також належна взаємодія між ними.

Недостатньою є і методична робота відповідних підрозділів внутрішніх справ області на цьому напрямку.

Враховуючи, що захист прав і свобод дітей є пріоритетом прокурорської діяльності, рішенням колегії прокуратури області визначено низку додаткових заходів, спрямованих на забезпечення прав дітей та попередження негативних проявів у підлітковому середовищі.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгороді невідомі ...
Наступна новина: Рівненська область: у день ...

КОМЕНТАРІ