Чернівці: У Будинку естетики та дозвілля створено об’єднання поетів та прозаїків «Поверх буденності»

Чернівці: У Будинку естетики та дозвілля створено об’єднання поетів та прозаїків «Поверх буденності»

20.12.13 10:18 0 1078
КБУ «Будинок естетики та дозвілля м. Чернівців» Управління культури Чернівецької міської ради постійно презентує на своїй сцені творчість поетів та письменників.

У цьому напрямі надзвичайно плідно працював покійний багаторічний директор «Шепетівки», заслужений діяч мистецтв України, письменник та поет Семен Цидельковський. Літературні вечори, завдяки його організаторським здібностям та письменницькому таланту, завжди збирали немало поціновувачів літератури. На жаль, Семена Цидельковського вже з нами немає, але його творче прагнення – розвивати сучасну літературу, доносити її до аудиторії, продовжує жити.

Зовсім нещодавно у Будинку естетики та дозвілля було створене любительське об’єднання «Поверх буденності», яке об’єднало молодих і талановитих поетів та прозаїків. Прагнення молодого покоління підносити сучасну літературу на найвищі щаблі мистецтва, та збагачувати духовно нинішню молодь, народило ідею проведення літературно-музичного вечора.

Тож вечір 17 грудня став своєрідним дебютом об’єднання і отримав однойменну назву «Поверх буденності». Послухати вірші та прозові твори, прийшло немало бажаючих різного віку. Свою творчість на вечорі представили Олександр Мельник, Іван Добруцький, Ольга Атаманюк, Ірина Лазоревич, Влад Нагібайло, Володимир «Прайм» та Іванна Стефюк. Дехто з них вже має власні збірки та творчі здобутки, а деякі тільки починають свій творчій шлях, але всі мають спільну рису – талант, який не залишає байдужим глядача.

Також на вечорі були представленні і музичні твори, пісні у виконанні Андрія Літуна та Віталія Радоша. Публіка зустрічала бурхливими оплесками і танцювальні композиції учасника гурту «QS» – Олександра Юхимця.

Наприкінці вечора директор КБУ «Будинок естетики та дозвілля» Анна Якимець, яка була і однією з учасників літературного вечора, прочитавши власні прозові твори, подякувала усім учасникам за гарні виступи, привітала з дебютом любительське об’єднання «Поверх буденності» та побажала усім натхнення і творчих здобутків. Також вона подякувала і голові любительського об’єднання – Ірині Юхимець, яка змогла згуртувати молоді таланти під дахом «Шепетівки» та організувати прекрасний вечір.

Залишається сподіватися, що успішний дебют «Поверху буденності» покладе початок новим гарним літературно-мистецьким заходам, які і надалі будуть радувати глядачів.

Будинок естетики та дозвілля м. Чернівців

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Володимир Губицький ...
Наступна новина: Луцьк: міський голова ...

КОМЕНТАРІ