На честь Святого Миколая чернівецькі діти створили казкову експозицію

На честь Святого Миколая чернівецькі діти створили казкову експозицію

20.12.13 14:18 0 863
18 грудня у фойє Муніципальної бібліотеки імені Анатолія Добрянського відкрито виставку творів вихованців дитсадків та шкіл міста. Експозиція виконаних у різних техніках картин і ялинкових прикрас під назвою “Своя казка…” діятиме до 20 січня.

На відкриття виставки малюки завітали разом з батьками, тож дорослі могли разом з ними повірити в Казку, невід’ємні складові якої – подарунки з-під подушки, новорічні побажання, аромат ялинки, танці сніжинок, різдвяна зірка, дзвіночки святкових санчат, листи до Святого Миколая і Діда Мороза, обов’язкове втілення найзаповітніших бажань.

Основне наповнення виставки – це твори вихованців дитячого садку № 33 “Оселя талановитих”. Діти шукають образ головного героя для своєї зимової Казки. Це новорічно-різдвяні персонажі, завжди таємничі Святий Миколай, Дід Мороз, Снігуронька, різдвяні янголята. Як у старі добрі часи, діти намалювали, виліпили з пластиліну, обклеїли кульки, використали папір, скло і так передали те, як бачать світ. Тому від цих іграшок і картин віє світлом, добром.

Роботи дітей – досить складні як для дитячого віку, але зате дуже виразні. Наймолодшій учасниці виставки – 3 роки.

На виставці представлені також роботи дітей, котрі відвідують Народну студію образотворчого мистецтва ім. М. Ф. Ткачука. Це графічний пошук казкових героїв і ялинкові прикраси-диски, задекоровані в техніці декупаж. Виставлені й роботи вихованців Міського палацу дітей та юнацтва – це паперопластика, ялинкові прикраси з соленого тіста, у техніці декупаж, ниткові іграшки-прикраси. Ялинку також прикрашають кульки в техніці оригамі, які зробили вихованці гуртка паперопластики, янголята, хатки й інші іграшки, виготовлені в домашньому стилі. Експозицію супроводжують вірші українських поетів на різдвяну і новорічну тематику.

Виставку організувала художник-дизайнер Світлана Крачило, до числа вихованців котрої належать більшість юних авторів експозиції. У казковому світі, який створили діти, звучали ангельські голоси Вокального фольклорного ансамблю “Буковиночки”. Це студентський колектив кафедри музики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича під керівництвом викладача Ярини Вишпінської. У програмі, яку вони тут записували для місцевого телебачення, звучали колядки, щедрівки українською і румунською мовами. Дівчата щойно повернулися з Міжнародного фестивалю хорів та вокальних ансамблів у румунському місті Ботошани, де отримали Гран-прі. І хоч “Буковиночки” виступають на сценах віднедавна (з березня 2012 року), але вже встигли здобути перші місця на закордонних фестивалях.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ