Ірина Сех: "Згода з таким рішенням суду щодо Олега Матяша – вимушений крок, бо ми не можемо залишати режимові бранців"

Ірина Сех: "Згода з таким рішенням суду щодо Олега Матяша – вимушений крок, бо ми не можемо залишати режимові бранців"

20.12.13 15:53 0 1070
"Рішення суду в справі Олега Матяша – це лише вимушений крок із нашого боку заради того, аби політв'язні не залишалися бранцями режиму". Про це заявила співголова Львівського регіонального Штабу національного спротиву, народний депутат України від ВО "Свобода" Ірина Сех, коментуючи рішення суду щодо свободівця Олега Матяша.

"Керуючись Кримінально-процесуальним кодексом, Олег був вимушений погодитися на так звану "мирову угоду" (стаття 468), аби опинитися на свободі, бо на жаль, права на справедливий суд нині в державі зовсім не існує. Відтак його засудили на три роки з відтермінуванням покарання за "погрозу" і "насильство щодо працівника міліції". Це вимушений крок, оскільки ми не могли залишати хлопця за ґратами, віддаючи його на поталу каральним органам та кримінальним порядкам. Нікому не потрібні жертви. На Олега чекають батьки і вагітна дружина. Він на волі – і це головне", – зазначила Ірина Сех.

Парламентар наголосила, що і далі розцінює затримання й суд над Олегом Матяшем як політичний процес. Це стосується й решти затриманих активістів Майдану. "Домогтися повного зняття звинувачень і виправдання за теперішніх умов фактично неможливо. Тому зараз головне завдання – витягти хлопців з-за ґрат", – наголосила свободівка.

Нагадаємо, що 18 грудня 2013 року Печерський районний суд визнав 27-річного активіста "Свободи" Олега Матяша винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 345 ККУ ("Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу"). Суд призначив йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з іспитовим терміном на 1 рік.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Працювати вдома, жити ...
Наступна новина: Молдова зробила і ...

КОМЕНТАРІ