У Рівненській області рятувальники навчають громадян основних правил безпечної життєдіяльності

У Рівненській області рятувальники навчають громадян основних правил безпечної життєдіяльності

20.12.13 13:59 0 895
З початку року на Володимиреччині зареєстровано 73 пожежі проти 90 за аналогічний період 2012 року, що на 18,9% менше. Вогнем з початку року знищено, або пошкоджено 23 житлових будинків, 38 господарських та допоміжних будівель. На пожежах загинуло шестеро громадян. В минулому році за цей же період загинуло четверо громадян. В середньому цьогоріч кожні 3 дні траплялася пожежа. Минулого року кожні 2 дні.

Щоб запобігти виникненню пожеж, попередити загибель і травмування людей рятувальниками Держслужби з НС спільно з представниками місцевого самоврядування систематично, згідно затвердженого графіку проводяться комплексні відпрацювання населених пунктів Володимирецького району, щодо навчання людей основних правил безпечної життєдіяльності та дотримання правил пожежної безпеки при користуванні побутовими електроприладами, пічним опаленням, відкритим вогнем.

Зокрема протягом грудня 2013 року, як і було заплановано, рейдова група в складі співробітників Держслужби з НС, представниками соціальних служб та місцевих органів самоврядування завітала 10 грудня до села Степангород, а 17 грудня до села Новаки. Насамперед рейдова група відвідала оселі тих громадян, що належать до так званої „групи ризику” – одиноких пристарілих громадян, багатодітних сімей та неблагополучних родин. Практика свідчить, що пожежі найчастіше виникають саме в таких оселях. Усім вручили профілактичні листівки на протипожежну тематику з вказаними заходами застережливого характеру.

Мешканці даних сіл привітно зустрічали візитерів, уважно слухали їх та читали спеціальні застережливі листівки. Люди запевняють: правил життєдіяльності у побуті дотримуються неухильно, адже розуміють, якого лиха може завдати неконтрольований вогонь.

Як показує практика такі комплексні відпрацювання, без сумніву, дають надзвичайно велику користь для громади села. Схожі заходи у Володимирецькому районі систематично будуть здійснюватися і в 2014 році. Адже лише спільними зусиллями громадськості і влади можна мінімізувати кількість пожеж у житловому секторі та зробити життя людей по-справжньому безпечним.

ДПРЧ-16 ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Рейтинг ФІФА: Україна ...

КОМЕНТАРІ