Заява депутатів Тернопільської обласної ради

Заява депутатів Тернопільської обласної ради

20.12.13 10:09 0 912
Представники влади на Тернопільщині розпочали політичні репресії проти активістів тернопільського Штабу національного спротиву, зокрема депутатів Тернопільської обласної ради. Ухвалами тернопільських судів депутатам Тернопільської обласної ради свободівцям Володимиру Стаюрі та Марії Чашці заборонено відвідувати приміщення Тернопільської обласної державної адміністрації, де розміщується також і Тернопільська обласна рада, до 8 лютого 2014 року. Таким чином опинилася під загрозою робота органу місцевого самоврядування, адже згідно з цими ухвалами, депутати не можуть брати участь у засіданнях постійних депутатських комісій, розглядати важливі для області питання, вивчати проекти рішень заздалегідь, до безпосереднього їх розгляду на сесійному засіданні. Причиною такої ситуації в Тернопільській області стало політичне переслідування депутатів Тернопільської обласної ради – активістів мирних акцій протесту.

Зокрема, на розгляді постійної депутатської комісії з соціальної політики та праці, міграції, у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів, яку очолює Марія Чашка, зараз стоять питання про створення обласного центру реабілітації дітей-інвалідів, про внесення змін і доповнень до обласної програми "Ветеран" на 2010–2014 роки, планується подальша робота самої комісії, а також назбиралося достатньо багато особистих листів-звернень від соціально незахищених жителів області – інвалідів, пенсіонерів тощо, які потребують допомоги.

Володимир Стаюра є керівником комісії з питань соціально-економічного розвитку, промислової політики, транспорту та зв'язку, інвестицій, підприємництва, зовнішньоекономічної діяльності, яка на даний момент мала би розглядати проект обласної цільової соціальної програми підтримки сім'ї до 2016 року, питання про призначення керівників лікарень, а також про продовження оренди таким бюджетним установам як обласна дитяча клінічна лікарня, клінічний онкологічний диспансер, університетська лікарня та інші.

Судова влада і Тернопільська обласна державна адміністрація , повністю контрольовані Партією регіонів, намагаються таким чином позбавити депутатів Тернопільської обласної ради їхніх повноважень. Ми заявляємо, що такі дії влади значною мірою впливають на соціально-економічну ситуацію в області. Зважаючи на неможливість зібрання комісій соціально-економічного розвитку, соціальної політики та праці, інших комісій опиняється під загрозою ухвалення обласного бюджету, пропозиції до якого мали би надати депутатські комісії. Такими діями влада створює умови, через які стає під сумнів ухвалення програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2014 рік, низки інших цільових програм, що мали лягти в основу підготовки обласного бюджету. Вся відповідальність за ситуацію в Тернопільській області відтепер лягає на повністю підконтрольну партії регіонів Тернопільську обласну державну адміністрацію.

Зважаючи на об'єднання сил влади в обмеженні прав депутатів Тернопільської обласної ради, яка представляє інтереси мільйонів громадян області, депутатська фракція Всеукраїнського об'єднання "Свобода" в Тернопільській обласній раді, Українська народна партія та "Наша Україна" об'єднали свої зусилля у відстоюванні прав депутатів та громади Тернопільської області.

Зважаючи на політичні переслідування депутатів Тернопільської обласної ради, засідання комісій соціально-економічного розвитку, соціальної політики та праці та інших відбудуться 8 лютого 2014 року в приміщенні будинку по вул. Грушевського, 8, кім. 531. Депутати тернопільської обласної ради не допустять спроб безконтрольного правління Партії регіонів в країні та в Тернопільській області зокрема.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Мати обпеченого 5-річного ...

КОМЕНТАРІ