Анатолій Кінах: Необхідність співпраці з Росією та Митним союзом - це реалії

Анатолій Кінах: Необхідність співпраці з Росією та Митним союзом - це реалії

20.12.13 15:27 0 953
Народний депутат України Анатолій Кінах (ПР) переконаний, що національні економічні інтереси зумовлюють необхідність для України співпрацювати з Росією та іншими країнами МС. В ефірі каналу БТБ він зазначив, що близько 40% зовнішнього товарообігу України припадає на торгівлю з країнами Митного союзу, понад 30% - на Росію.

«Що стосується необхідності наших позицій з напрямком на схід, з нашими традиційними партнерами - це реалії. Близько 40 % зовнішнього товарообігу - це торгівля з державами Митного союзу. РФ складає 32% зовнішньої торгівлі України - це від 45 до 50 млрд дол. щорічно, і це завантаження сотні підприємств України, тисячі робочих місць», - зазначив він.

Кінах, зокрема, навів за приклад унікальний авіабудівний комплекс України, який у кооперації з російськими авіабудівниками може приносити колосальні прибутки. «Україна на відміну від Росії зберегла конструкторський, інженерний потенціал, і ми можемо ефективно співпрацювати… Дуже важливо прийняти міжурядові угоди по відновленню співпраці по виробництву, наприклад, Ан-70, це військово-транспортний літак, що не має аналогів. Попит - мінімум 120-140 одиниць», - сказав Кінах і додав, що аналогічно можна сказати й про АН-124, що може транспортувати вантажі вагою 150 тонн і теж немає аналогів. Така співпраця істотно підніме ВВП - зазначив народний депутат.

Водночас, на його думку, співпраця з Росією не суперечить євроінтеграційному напрямку України, який є незворотнім.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тарас Кириченко: 2013 рік ...

КОМЕНТАРІ