Тарас Кириченко: 2013 рік став для банківської системи прибутковим

Тарас Кириченко: 2013 рік став для банківської системи прибутковим

20.12.13 15:28 0 887
Відомий фінансист, голова правління одного з комерційних банків Тарас Кириченко називає 2013 рік прибутковим для банківської системи та прогнозує, що наступний рік буде ще більш вдалим. Про це він сказав в ефірі каналу БТБ.

«Мені здається, що 2013 рік в цілому для банківської системи був прибутковим, 2014-й - трошки загадуючи вперед - буде ще більш прибутковим», - наголосив він. Експерт повідомив, що найбільш продуктивно розвивався депозитний сектор, зокрема в гривні, сектор споживчого кредитування, кредитування купівлі автомобілів та ін.. «Сподіваюся, що наступного року, бо в принципі вже є передумови для зниження ставок у гривні, ми зможемо запропонувати більш привабливі умови для позичальників і вони будуть брати іпотечні кредити», - зазначив Кириченко.

Фінансист також переконаний, що наступного року будуть сприятливішими й умови кредитування економіки. «Фундаментально є досить великі можливості для зниження відсоткових ставок в цілому в економіці… Я думаю, що економіка почне чітко знижувати ставки. Я думаю, що і в депозитах, і кредитах ставки зменшаться на 2-3 %. Думаю, навіть в середині наступного року », - сказав він.

Кириченко також віддав належне зусиллям влади і зокрема Національного банку в стабілізації фінансової системи і успішному її функціонуванні. «Мені здається, що протягом цього року було зроблено багато. Нам вдалося досягти розуміння з органами влади по цілому набору напрямків», - сказав Кириченко. «На сьогодні є чіткі роз’яснення від Податкової інспекції стосовно роботи з проблемними активами; у нас є нормативи, які були продиктовані Нацбанком, стосовно резервування, і вся банківська система на сьогодні досить прозоро резервується; чітко зрозуміла ситуація з проблемними кредитами», - пояснив фінансист.

«Рік був - один з найцікавіших в банківській системі. Ми побачили певну консолідацію банківського ринку, ми розуміємо краще проблеми, ми розуміємо тенденції на наступні роки», - підсумував він.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Анатолій Кінах: ...
Наступна новина: Олег Махніцький: «Вимагаємо ...

КОМЕНТАРІ