Олег Махніцький: «Вимагаємо перерахунку б’юлетенів у 223-му окрузі!»

Олег Махніцький: «Вимагаємо перерахунку б’юлетенів у 223-му окрузі!»

20.12.13 15:28 0 958
Відповідно до закону «Про вибори народних депутатів України», до окружної виборчої комісії №223 на дії дільничних виборчих комісій подано 15 скарг із вимогою провести перерахунок б’юлетенів у зв’язку із масовим фальшуванням протоколів та через невідповідність результатів голосування реальному волевиявленню виборців. Про це 20 грудня 2013 року повідомив керівник Юридичної служби ВО «Свобода», народний депутат України Олег Махніцький.

Націоналіст поінформував, що у всіх скаргах зазначено, що під час підрахунку голосів на цих дільницях були суттєві порушення: у протоколи вносили неправдиві дані; під час самого підрахунку голосів відбувалися маніпуляції, коли член комісії, не показуючи позначки у б’юлетені, зараховував його на користь провладного кандидата Пилипишина; комісії не одразу видавали всі примірники протоколів, як це передбачено законодавством.

«Такі дії дільничних комісій незаконні і мають отримати правову оцінку. У зв’язку з тим, що дані в протоколах не відповідають дійсності, ми вимагаємо провести повторний перерахунок голосів на 15 дільницях. Звичайно, що представники Пилипишина фактично контролюють більшість членів в окружній комісії, тому вони можуть без жодних підстав відмовити у задоволенні скарг, як вони це вже намагалися робити. Нині ж у комісії є останній день, аби таки розглянути скарги. Проте якщо вони і нині не з’являться, аби не було кворуму, то це буде умисна бездіяльність. У такому разі ми подаватимемо до суду, аби їхні дії визнали незаконними та зобов’язали комісію перерахувати голоси. У разі, якщо комісія розгляне скарги і відмовить у перерахунку, ми також подаватимемо до суду щодо відмови у проведенні перерахунку та зобов’язанні провести перерахунок.

Ми пройдемо увесь юридичний шлях, аби таки відстояти свої позиції та домогтися відображення реального волевиявлення громадян», – заявив Олег Махніцький.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тарас Кириченко: 2013 рік ...
Наступна новина: Домовленості Президентів ...

КОМЕНТАРІ