Домовленості Президентів Януковича і Путіна матимуть значний економічний ефект для України – експерт

Домовленості Президентів Януковича і Путіна матимуть значний економічний ефект для України – експерт

20.12.13 15:29 0 919
Домовленості Президентів України і Росії 17 грудня ц.р. матимуть значний економічний ефект для України - вважає керівник Центру зовнішньої політики Інституту економіки Російської академії наук Борис Шмельов. В ексклюзивному коментарі каналу БТБ експерт зазначив, що зниження ціни на російський газ стрімко підвищить конкурентоспроможність української промисловості на міжнародних ринках, збільшить товарообіг між країнами-сусідками, що своєю чергою спонукає до розвитку всіх ланок економічної взаємодії. До того ж, цей ефект буде довготривалим - вважає Шмельов.

«Після цих домовленостей ефекти для України будуть значними», - наголосив він. «Тут потрібно відзначити, в першу чергу, зниження цін на поставлений з Росії в Україну газ. Це різко підвищує конкурентоспроможність української промисловості, дозволяє Україні підвищити свою конкурентність насамперед на європейських ринках, та й на міжнародних. І, очевидно, ці домовленості призведуть до подальшого збільшення товарообігу між Росією і Україною . Україна вкрай зацікавлена в російському ринку, в ринках інших пострадянських держав. І це все матиме довгостроковий ефект, оскільки вирішує проблеми зайнятості, проблеми оподаткування, проблеми завантаження промислових потужностей. Тому мультиплікаційний ефект від дії документів, які були підписані в Москві, буде багатоплановим і тривалим», - переконаний Шмельов.

Він також підтримав кроки російської влади на виділення Україні 15 млрд дол. на купівлю українських облігацій і євробондів. «Це буде зроблено найближчим часом на ірландської біржі , під п'ять відсотків річних. Це непоганий, загалом показник», - сказав Шмельов і додав, що ці кошти дозволять вирішити цілий ряд важливих для української економіки завдань.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Новини ГУ Міндоходів у ...

КОМЕНТАРІ