Суд залишив у СІЗО активіста Майдану Віктора Смалія

Суд залишив у СІЗО активіста Майдану Віктора Смалія

20.12.13 15:37 0 834
20 грудня 2013 року відбулось засідання Апеляційного суду Києва у справі активіста Майдану Віктора Смалія, який також був адвокатом іще одного підсудного – Андрія Дзиндзі, справу якого мають розглядати наступною.

Зал засідання був переповнений людьми, які прийшли підтримати політичних в'язнів. Зокрема, були присутні три депутати від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Мохник, Михайло Головко та Ігор Мірошниченко.

Як відомо, Віктора Смалія під час затримання 9 грудня було звіряче побито, що зафіксовано на чисельних фото. Через це він тривалий час перебував у лікарні, після чого його перевели до СІЗО. Зазначимо, на утриманні Віктора – четверо неповнолітніх дітей.

На цьому засіданні розглядали скаргу захисту на необґрунтовано суворий запобіжний захід. Суддя Марія Приндюк, яка голововула у цій справі, без пояснень заборонила здійснювати фото- та відеозйомку під час засідання. Адвокати підсудного вимагали обрати йому особисте зобов'язання. Натомість прокурор домагався відхилення клопотання захисту в повному обсязі.

На переконання захисту, під час затримання підсудного мали місце численні порушення КПК, зокрема статей 194 та 195. Так, його побили та затримали 8 працівників спецпідрозділу МВС, попри те що він самостійно прийшов до міліції за викликом слідчого. Він навіть показав присутнім кров на власному одязі, яка лишилась там з моменту затримання. Також один із адвокатів підсудного надав на розгляд суду наявні у нього так звані "матеріяли справи" – білі аркуші, на яких неможливо розібрати текст. А отже, адвокати не мали можливости якісно підготувати позицію захисту на суді. Також захисникам неодноразово відмовляли у зустрічі з підзахисним, що є порушенням закону.

Після наради суд постановив залишити у силі запобіжний захід щодо Віктора Смалія.

Прес-служба Київської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вечір інструментальних ...
Наступна новина: Як в Ужгороді святкували ...

КОМЕНТАРІ