Новини ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області

Новини ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області

20.12.13 22:07 0 1029
Понад 800 «добровольців» єдиного соціального внеску зареєстровано на Прикарпатті

На сьогодні в ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області вже укладено 813 добровільних договорів щодо участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. Про це повідомив начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ Міндоходів в області Петро Кулик.
Добровільне страхування дає можливість заробити необхідний страховий стаж для призначення пенсії в майбутньому, одержати допомогу при тимчасовій втраті працездатності, одержати виплату у зв’язку з вагітністю та пологами, одержати право на допомогу у разі отримання травми на роботі.
Добровільну участь в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування мають право брати участь особи, які досягли 16-річного віку та не належать до платників єдиного внеску, у тому числі іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають або працюють на території України; громадяни, які постійно проживають або працюють за межами України, якщо інше не встановлено міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України.
Законодавством передбачається також одноразова сплата страхових внесків за попередні періоди, в т.ч. з 01.01.2004р. по 31.12.2010р., залежно від обраного виду загальнообов’язкового державного соціального страхування. Сума сплаченого єдиного внеску за кожен місяць не може бути меншою мінімального страхового внеску, встановленого на місяць (з 01.12.2013-404,38 грн.) та більшою за суму єдиного внеску, обчисленої з максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановлених на дату укладення договору.
Для багатьох громадян вже зрозуміло, що пенсію необхідно заробити, сплачуючи страхові внески. За тих осіб, які працюють з оформленням легальних відносин, страхові внески сплачує роботодавець, а найманий працівник отримує державні гарантії і соціальний захист в цілому.




На Прикарпатті 100 відс. касових апаратів звітують засобами електронного зв’язку

На Івано-Франківщині 5142 касових апарати подають звітність до органів Міндоходів в електронному вигляді. Реєстратори розрахункових операцій формують та автоматично передають дані про готівкові та безготівкові операції проведені протягом дня на сервери Міндоходів. Про це повідомив начальник відділу контролю за проведенням розрахункових операцій Ігор Кравець.
Як зазначив посадовець, всі користувачі касової техніки зобов'язані надавати інформацію в Систему зберігання та збору даних від РРО Міндоходів, адже з першого січня 2014 року року за неподання електронної звітності будуть застосовуватися штрафні санкції.
З повним переліком реєстраторів розрахункових операцій, які включені до Державного реєстру, можна ознайомитися на веб-порталі Міндоходів http://minrd.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/94957.html.




Податковий агент-підрозділ, без статусу юридичної особи подає «туристичну» декларацію за своїм місцезнаходженням

Базовий податковий (звітний) період з туристичного збору дорівнює календарному кварталу, термін подання звітності з якого - впродовж 40 календарних днів після закінчення кварталу. Податкова декларація подається за звітний період в установлені строки контролюючому органу, в якому перебуває на обліку платник податків.
Податковий агент, який має підрозділ без статусу юридичної особи, що надає послуги з тимчасового проживання (ночівлі) не за місцем реєстрації такого податкового агента, зобов’язаний зареєструвати такий підрозділ як податкового агента туристичного збору в контролюючому органі за місцезнаходженням підрозділу. З метою проведення податкового контролю платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік в контролюючих органах за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, місцем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об’єктів оподаткування або об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку).
Таким чином, декларація по туристичному збору подається податковим агентом до контролюючого органу за своїм місцем реєстрації. Якщо податковий агент має підрозділ без статусу юридичної особи, що надає відповідні послуги, то податкова декларація по туристичному збору подається самостійно таким підрозділом до контролюючого органу за своїм місцем реєстрації.
Про це зазначено у статтях 49, 63, 268 Податкового кодексу України, із змінами та доповненнями.

Прес-служба ГУ Міндоходів в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові відбулося ...
Наступна новина: «Тітушки» проголосували за ...

КОМЕНТАРІ