«Тітушки» проголосували за видалення журналіста з зали ОВК №223

«Тітушки» проголосували за видалення журналіста з зали ОВК №223

20.12.13 22:08 0 1046
20 грудня 2013 року журналіста Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Володимира Тищенка незаконно було видалено із зали засідань окружної виборчої комісії №223. На засіданні мали розглядати скарги з дільничних виборчих комісій стосовно порушень під час підрахунку бюлетенів членами ДВК. Журналістові не лише перешкоджали у здійсненні професійних обов’язків, але й погрожували пошкодити його техніку та оббріхували.

Комісія ще не почала свою роботу, а в залі вже перебували більше 40 бритоголових чоловіків спортивної статури. Журналіст ВО «Свобода» Володимир Тищенко розпочав фотографувати присутніх. Молодики в залі в неадекватній формі почали протестувати проти цього. Володимир Тищенко продемонстрував своє посвідчення і повідомив, що він має право знімати на відео всіх присутніх, хто знаходяться в публічному місці, яким є зала засідань ОВК.

Член комісії від комуністів Ігор Пліцин почав погрожувати видаленням журналіста із зали. Він зазначив, що знайдеться причина видалити Володимира Тищенка, наприклад через нібито його «погрози» членам ОВК. Пропозицію комуніста відразу підтримали «тітушки», які сказали, що є свідками того, як журналіст погрожував Ігорю Пліцину.

Коментуючи ситуацію, Володимир Тищенко зазначив: «Один «тітушка», який не захотів мені представитися, не дочекавшись роботи комісії, виніс пропозицію видалити мене із зали. Його одностайно підтримали всі «тітушки», які перебували в залі ОВК. Проти проголосував лише один міжнародний спостерігач з Канади, який зазначив, що всі перебувають у публічному місці, а тому я маю повне право проводити відео зйомку.

Натомість адвокат Пилипишина Андрій Лісовський прямо сказав, що мій фотоапарат може «поламатися». А у члена комісії від комуністів ніби платівка заїла, він все повторював, що є свідки, коли я йому погрожував, і що це буде підставою видалення мене із зали. Тим часом «тітушки» продовжували перешіптуватися, поглядаючи на мій фотоапарат, тому не дочекавшись поки комісія проголосує за видалення мене з зали, щоб зберегти відео, я залишив приміщення ОВК».

Юрій Левченко зазначив: «Сьогодні більшість пилипишинських членів комісії відмовила в розгляді 17 скарг стосовно порушень під час підрахунку бюлетенів на дільничних виборчих комісіях. Нічого іншого від цієї комісії я і не очікував, адже ще два дні тому більшістю комісії було відмовлено в розгляді моїх скарг, оскільки на скаргах… не було зазначено моєї електронної адреси.

Тепер ми можемо звернутися до суду, аби зобов’язати комісію перерахувати бюлетені на 15 дільницях, на яких кількість голосів за Пилипишина надвисока. Це ж нелогічно, коли на одній дільниці я перемагаю Пилипишина з відривом у 300 голосів, а на дільниці, яка розташована через дорогу, Пилипишин випереджає мене більш ніж на 600 голосів».

На відео зафіксована неадекватна поведінка «тітушок»-членів ОВК:

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Новини ГУ Міндоходів в ...
Наступна новина: Святий Миколай завітає до ...

КОМЕНТАРІ