Російсько-українські домовленості 17 грудня найбільш вигідні для України за всю історію двосторонніх стосунків - експерт

Російсько-українські домовленості 17 грудня найбільш вигідні для України за всю історію двосторонніх стосунків - експерт

20.12.13 22:10 0 840
Директор Інституту стратегічної політики Юрій Кочівенко називає домовленості, яких досягнули Президент України та Президент Росії 17 грудня у Москві, найвигіднішими для Києва за всю історію українсько-російських стосунків. Про це він сказав в ефірі каналу БТБ.

Він зазначив, що з Росією в України було чимало домовленостей. «Потрібен час, щоб детально це проаналізувати. Але на сьогоднішній день, на цей момент видається, що за всю історію наших стосунків ці домовленості є найбільш вигідними для нас відносно вигоди Росії», - переконаний Кочівенко.

Він зазначив, що Росія зробила дуже відважний крок, вона домовилася з Україною заради своїх інтересів і пішла на певні поступки. «Я в цьому бачу геополітичну перемогу України», - наголосив експерт.

«Навіть сама розмова про те, що в українську економіку буде притік такий, як 15 мільярдів доларів, уже значно збільшує рейтинг України в очах кредиторів і інвесторів», - зазначив експерт і додав, що влада має спрямувати гроші насамперед в інвестиції, в розвиток економіки.

Він також вважає великим досягненням зниження ціни на російський газ після тривалого періоду, коли за голубе паливо Україна платила найбільше в Європі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ