Домовленості з Росією створюють можливості для модернізації економіки України - експерт

Домовленості з Росією створюють можливості для модернізації економіки України - експерт

21.12.13 10:38 0 825
Політолог В’ячеслав Піховшик вважає, що угоди з Росією про надання кредиту на 15 мільярдів дол. та зниження ціни на газ для України відкриває можливості модернізації економіки країни. Про це він сказав в ефірі каналу БТБ. Експерт зазначив, що України отримала дуже сприятливий період для економіки, який важливо ефективно використати. «Наш національний інтерес - використати цей період дешевих енергоносіїв для модернізації країни. Якщо нинішня влада зможе використати цей період дешевих енергоносіїв для модернізації країни, для притягнення інвестицій – це буде найкращий результат», - переконаний він.

Він також вважає, що здешевлення газу містить і важливу соціальну складову. На противагу пропозиціям МВФ, які полягали у підвищенні цін на газ, а , отже, мали наслідком соціальні погіршення, - угоди з Росією матимуть зворотній ефект. «Це не тільки здешевлення газу для українських підприємців – це здешевлення газу для тих сотень тисяч людей, що там працюють», - зазначив він. Він також спрогнозував, що після зниження ціни на газ подешевшають і багато продуктів. «Коли понизиться ціна на газ, то ми почнемо платити дешевше за багато речей – газ використовується для виробництва будматеріалів, газ використовується для мінеральних добрив – вони стануть дешевші, газ використовується для випікання хліба, для того щоб виробляти тепличні овочі – все це газ», - зазначив політолог.

Експерт також назвав грудневі домовленості з Росією другим великим успіхом періоду президентства Віктора Януковича після проведення в квітні 2010 року міжнародної конференції донорів по Чорнобильській АЕС, в результаті чого було зібрано 550 млн дол. для саркофагу станції, який зараз будується.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Тягнибок: «Маємо ...
Наступна новина: Консольні насоси типу К

КОМЕНТАРІ