Андрій Іллєнко: «Янукович підписав у Москві капітуляцію»

Андрій Іллєнко: «Янукович підписав у Москві капітуляцію»

21.12.13 21:29 0 747
Те, що було підписано в Москві, – це зрада національних інтересів і капітуляція. Зараз маємо усвідомлювати: нам необхідне повне перезавантаження влади. Нова українська влада, яка прийде на зміну антинародному режиму, має переглянути всі ці угоди. Адже ми потребуємо зовсім инших стосунків з иншими державами та зовсім иншої зовнішньої політики, зокрема з Росією. Нам потрібні стосунки, які ґрунтуються на рівноправ’ї партнерства в міжнародних відносинах. Треба змити національну ганьбу, коли замість нас зовнішню політику веде президент чужоземної держави. Ба більше, необхідно встановити політичну та юридичну відповідальність для людей, які до цього призвели. На цьому наголосив народний депутат України свободівець Андрій Іллєнко під час брифінгу в Штабі національного спротиву 21 грудня 2013 року.

«15 мільярдів і знижка на газ, яку не зрозуміло, на підставі якої формули та на який час було дано, – це та сума, яку дають у ломбарді взамін за здані цінності. Тими цінностями, які заклав у кремлівський ломбард Янукович, є найцінніше, що лишилося в Україні, та що є цікавим Москві. Йдеться перш за все про газотранспортну систему та оборонну промисловість. За нашою інформацією, впродовж кількох останніх тижнів більше 100 оборонних підприємств України відвідали офіційні представники Російської Федерації, які здійснювали повний аудит на предмет цікавости. Тому, зараз давши нам так званий «кредит», вони планують потім забирати активи в України. Адже нині наша держава перебуває в стані економічного колапсу, до якого її довів режим Януковича. Не маючи змоги віддати взятий кредит грішми, українська держава змушена буде покривати його активами.

Ми знаємо, що Росію дуже цікавить, зокрема, наша ракетна промисловість. Бачимо, що скільки би вони не намагалися, скільки би грошей не вкладали, але чомусь ракетна булава не літає, як це би мало бути. Тому їм надто цікаві наші підприємства в галузі ракетобудування. Власне, на це сьогодні є основна ставка Кремля.

Очевидно також те, що так звані «угоди», а насправді – капітуляція, яку підписав Янукович, нагадує ті угоди, з яких почалося знищення незалежности України ще в часи гетьманщини. Початок нищенню незалежної Гетьманщини поклало те, що гетьмани віддали московським царям зовнішню політику та допустили дислокацію московських військових загонів в українських містах. Це чітко проглядається в тих угодах, які підписав Янукович у Москві. Зокрема, один із підписаних документів стосується переозброєння військової бази. Під переозброєнням може бути приховано все, що завгодно. І не відомо, до яких наслідків це може призвести.

Путін прямим текстом, не зважаючи навіть на політичну коректність, заявив, що вони тепер чекають після підписання угоди офіційний Київ буде консультуватися з ними із питань зовнішньої політики. Ця фраза, якщо її перекласти нормальною мовою, означає: «Тепер ви ні кроку не ступите в зовнішній політиці без нашої вказівки». Відтепер зовнішньою політикою України керує Путін – треба це усвідомлювати.

Оскільки ці угоди (знижка на газ) є тимчасовим явищем, а гроші, які вони дали, вони в будь-який момент можуть забрати назад – це дуже велика пастка, яка тримає Україну. Тепер у будь-який момент, коли Янукович почне думати по-иншому або зробить «неправильний» крок – знижка на газ зникне», – заявив Андрій Іллєнко.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ