Хмельниччина: святий Миколай побував у Будинку дитини «Берізка»

Хмельниччина: святий Миколай побував у Будинку дитини «Берізка»

22.12.13 13:47 0 784
Вихованці Хмельницького спеціалізованого Будинку дитини «Берізка» 19 грудня раділи особливо. Адже, окрім очікуваних подарунків від Святого Миколая, отримали масу потрібних речей від спонсорів, благодійників та просто небайдужих людей.

За доброю традицією щороку у цей день відвідують підшефний заклад керівники медичної галузі краю. Директор Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Наталія Свестун привітала діток з Днем Святого Миколая, побажала їм Божого благословення, здоров’я, радості та усіляких гараздів. Малеча, у свою чергу, в образі казкових персонажів подарувала усім присутнім святкову програму з іграми, танцями та віршами. Дорослі ж подарували дитячому закладу багато корисного – від кухонної побутової техніки до ласощів.

У Хмельницькому спеціалізованому Будинку дитини «Берізка» виховуються майже 80 дітей до 7-річного віку, які позбавлені батьківського піклування або опинилися у складних життєвих обставинах.

У ході реформування галузі охорони здоров’я, при цьому закладі створений Центр медико-соціальної реабілітації. Тут працюють з дітьми, які мають певні вади фізичного та психічного розвитку. Кваліфіковану допомогу надають як тим, хто виховується у «Берізці», так і тим, хто живе у сім’ях. Нині тут займаються з 10 дітьми.

Для проведення реабілітації під час денного перебування виділили приміщення 1 групи. Відповідно до індивідуального плану реабілітації, з дітьми проводять лікувальну фізкультуру, масаж, фізіотерапію, фіто- і медикаментозне лікування, педагогічну та логопедичну корекцію. Такий комплекс заходів, впевнена головний лікар Катерина Горин, допоможе покращити фізичний, психічний та емоційний стан дитини.

У майбутньому в закладі планують розширити спектр послуг – надавати їх дітям, які живуть у віддалених від Хмельницького райцентрах. Нині у «Берізці» працюють над тим, щоб діти з мамами могли проживати під час курсу реабілітації у Будинку дитини. Таким чином медичні та педагогічні працівники навчать матерів, як в подальшому працювати з дітками вдома та продовжувати курс реабілітації. Фахівці запевняють: чим раніше розпочата реабілітація – тим швидше простежується позитивна динаміка.

Керівник закладу - Катерина Горин зазначила, що заклад пишається тим, що протягом останніх 5 років практично не переводять своїх вихованців до дитячого будинку та будинку інвалідів. Протягом цього часу спостерігають позитивну динаміку усиновлення, перехід дітей під опіку чи до прийомних сімей. Усиновлювачі, в основному, з міста та області, але приїздять за дітьми з інших регіонів України.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку електронна ...

КОМЕНТАРІ