На Хмельниччині екологічні питання як один з аспектів участі громадськості у реалізації державної політики

На Хмельниччині екологічні питання як один з аспектів участі громадськості у реалізації державної політики

22.12.13 11:57 0 935
Громадською радою при облдержадміністрації ініційовано засідання постійної комісії з питань охорони довкілля та раціонального природокористування громадської ради при облдержадміністрації за участю представників органів виконавчої влади, обласних установ та організацій.

Перше питання порядку денного представлено доцентом кафедри екології Хмельницького національного університету, кандидатом біологічних наук Л.Казімірова та стосувалося стану створення національного природного парку “Верхнє Побожжя”. Основою зазначеного проекту є збереження цінних ландшафтів та біорізноманітя флори та фауни. Після обговорення прилеглих територій попереднього проекту зі спеціалістами органів виконавчої влади окреслився відповідний формат, до якого увійшли 3 водосховища (Меджибіжське, Щедрівське, Новоконстянтинівське), що займає 39% території; 2 лісові території (Головчинецьке та Козачанське лісництво); луки - 28%; лісові площі – 22%; болота – 9%; інші землі – 4%.

Унікальність даного природного парку полягає у зосереджені 19 видів рослин, які занесені до Червоної книги України, 37 регіональних рідкісних видів, 17 видів фауни занесено до Червоного списку МСОП та Європейського Червоного списку, на чому наголосила Л.Казімірова.

Територія займає 8300,2 га в тому числі: сільські та селищні ради – 6920,07 га, ДП “Летичівський лісгосп” – 926,0 га, ДП “Селекційно – генетичний центр по рибництву “Поділля” – 454,13 га. Даний національний природній парк поділено на функціональні зони: заповідна зона - 698,85 га, (8,41% загальної площі), зона регульованої рекреації – 841,1 га (10,14% загальної площі), зона стаціонарної рекреації – 356,36 га (4,3% загальної площі), господарська зона – 5155,52 га (62,1% загальної площі).

Другим питанням на порядку денному винесено обговорення звіту про реалізацію в Україні Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд». Присутніми розглянуто інформацію Кабінету Міністрів України про позитивні тенденції та проблемні питання впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд». Головними аспектами Ініціативи є залучення громадськості до формування та реалізації державної політики, забезпечення доступу до публічної інформації, запобігання і протидії корупції, підвищення якості надання адміністративних послуг.

Відповідно до даного звіту впродовж 2012 - I півріччя 2013 року в Україні проведено 5600 консультацій з громадськістю; надано 90 тис. відповідей на запити на інформацію. Безпосередньо в нашій області рішенням шостого скликання вісімнадцятої сесії обласної ради від 5.12.2013 № 14-18/2013 затверджена “Обласна програма запобігання і протидії корупції на період до 2015 року”.

На в області працюють 10 центрів надання адміністративних послуг (зокрема Білогірському, Волочиському, Деражнянському, Ізяславському, Старокостянтинівському та Хмельницькому районах, крім того у мм. Хмельницький, Кам’янець-Подільський, Нетішин, Старокостянтинів).

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Чернівці: У бібліотеці – ...

КОМЕНТАРІ