Макаров: У розколі України зацікавлені прямі агенти Москви або дехто із «Сім’ї»

Макаров: У розколі України зацікавлені прямі агенти Москви або дехто із «Сім’ї»

22.12.13 16:37 0 728
Публіцист Юрій Макаров вважає, що Україні не загрожує розкол.

Про це він пише у черговому числі журналу «Український тиждень».

«Розкол нашої держави у такому вигляді, як уявляють іноземні спостерігачі, не те, щоб неможливий; скажімо акуратніше: він малоймовірний. Серед усіх наявних у країні сил у даному сценарії можуть бути зацікавлені лише дві групи: а) прямі агенти московського впливу; б) деякі представники (не всі) «Сім’ї», яким уже нічого втрачати. Чи достатньо цього для реінкарнації шантажу зразка 2004 року, значною мірою залежить від тривалості й послідовності Євромайдану», – пише Макаров.

Він вказує, що ставлення Заходу й Центру до Сходу за останні роки було не надто продуктивним для налагодження загальнонаціонального діалогу й практичного «зшивання» країни.

«Відсутність справжньої українізації краю після 1991-го, а особливо після 2004 року (тобто залучення населення до спільної ідентичності в межах єдиної політичної нації), не кажучи про дерадянізацію, залишила в недоторканності більшість фобій з обох боків. Попри те, поведінка населення в Харкові, Донецьку, Дніпропетровську, Одесі доводить, що логіка подій та індивідуальні зусилля частково компенсували брак політичної волі: численних посланців південно-східних областей на центральному Майдані, наявність місцевих Євромайданів, відчутні настрої співчуття й підтримки Києву важко було уявити дев’ять років тому», – відзначає Макаров, пише «Тиждень».



Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ