Процес виявлення об’єктів культурної спадщини у Луцьку триває

Процес виявлення об’єктів культурної спадщини у Луцьку триває

22.12.13 12:42 0 903
Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. Депутати Олег Чернецький, Андрій Буй, Сергій Григоренко, Юрій Корольчук обговорили та підтримали програму економічного і соціального розвитку міста Луцька на 2014-2015 роки та внесли зміни до рішення міської ради від 26.12.2012 № 36/5 «Про бюджет міста на 2013 рік», з врахуванням змін, внесених міською радою.

Також заслухали головного спеціаліста відділу охорони культурної спадщини управління культури Юрія Мазурика про затвердження міської цільової Програми «Інвентаризація об’єктів культурної спадщини міста Луцька на 2014 рік». Доповідач повідомив, що у місті зареєстровано 90 об’єктів культурної спадщини, 66 із них місцевого та 24 - національного значення. На них встановлюються охоронні дошки. Процес виявлення у Луцьку об’єктів культурної спадщини триває, роботи виконує фірма, яка має відповідну ліцензію, і це потребує фінансових затрат.

Про Програму фінансування культурно-мистецьких та культурологічних заходів у місті Луцьку на 2014 рік доповідала начальник управління культури Тетяна Гнатів. Вона відзвітувала про виконання Програми за 2013 рік. На її виконання планувалося 650 тисяч гривень, проте використали 420 тисяч гривень, адже частину коштів довелося витратити на оплату комунальних послуг. Цього року потрібно на реалізацію Програми 800 тисяч гривень, адже окрім усіх традиційних циклів заходів, відбудеться міжнародний фестиваль «Поліське літо з фольклором», який проводиться 1 раз у два роки, та будуть ювілейні заходи приурочені 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка та 585-річчя з’їзду монархів у місті Луцьку. Депутати рекомендують сесії до прийняття цю Програму та Програму фінанасування заходів державного, обласного та місцевого значення на 2014 рік.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ