КП «Луцькводоканал» придбало сучасний каналопромивочний автомобіль

КП «Луцькводоканал» придбало сучасний каналопромивочний автомобіль

22.12.13 19:07 0 959
Нещодавно КП «Луцькводоканал» придбало каналопромивочний автомобіль на базі автомобіля «KAMAZ». Коштує такий сучасний спецтранспорт один мільйон гривень. Цей автомобіль підприємство придбало частково за власні кошти (400 тис. грн) та частково – за кредитні кошти ПАТ «Банк інвестицій та заощаджень» (600 тис. грн).

оглянути нову техніку на підприємство приїхали Луцький міський голова Микола Романюк та представники засобів масової інформації.

Заступник директора КП «Луцькводоканал» Володимир Чупун розповів присутнім про автомобіль. Він зазначив, що у місті близько 200 км. каналізаційних мереж. Вони мають великий відсоток зношеності. Щороку фіксується біля 5 тис. виїздів на прочищення засміченості мереж. За його словами, люди мають низьку культуру і кидають у труби різний непотріб, який накопичується у колекторах. Відсутність спеціальної техніки ускладнювало цю роботу. Тому виникла необхідність придбання спеціалізованого автомобіля, який під тиском може промивати мережі. Володимир Чупун зазначив, що авто збудоване на базі «KAMAZ». На ньому встановлена ємкість для води об’ємом у 9 метрів кубічних, яка утеплена і може експлуатуватися у зимовий період. Знаходиться насос високого тиску, шланги, є комплект насадок для різного роду робіт. За його словами, насос може створювати тиск до 90 атмосфер. Це досить ефективний автомобіль.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що підприємство «Луцькводоканал» динамічно розвивається. Використовує сучасні технології.

Він зауважив, що господарсько-побутова каналізація часто засмічується і її необхідно оперативно прочищати. Раніше для таких робіт КП «Луцькводоканал» наймало автомобіль в інших містах. Загалом, цьогоріч за послуги каналопромивочної техніки було витрачено більше 500 тисяч гривень. Цей автомобіль нам дасть можливість зекономити кошти і окупиться за 2-3 роки. Крім того, зазначив Микола Романюк, якщо авто буде вільним, то КП «Луцькводоканал» зможе надавати послуги й у інших містах та заробляти додаткові кошти для підприємства.

Міський голова зауважив, що нині у місті є проблеми і зі зливовою каналізацією. «Після дощів часто вулиці міста затоплює. Ми зможемо їх чистити також цим автомобілем. Це дасть можливість позбавитися багатьох проблем», – наголосив він.

Підтримав Миколу Романюка і директор КП «Луцькводоканал» Іван Корчук. За його словами, цей автомобіль зможе оперативно ліквідовувати аварійні ситуації на мережі. Крім того, за його словами, з Нового року планують розпочати промивку мереж. «Буде розроблений графік. У першу чергу будемо прочищати у тих місцях, де є критична ситуація», – наголосив він.

Потому для присутніх продемонстрували як автомобіль працює. Робітники підприємства прочистили невеликий відрізок труби на території підприємства.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ