У селі Лахвичі на Волині вшанували пам'ять жертв совєцьких партизан

У селі Лахвичі на Волині вшанували пам'ять жертв совєцьких партизан

22.12.13 13:27 0 1228
19 грудня 2013 року в селі Лахвичі Любешівського району Волинської області вшанували пам'ять жертв совєцьких партизан загону Алєксєя Фьодорова, які 70 років тому спалили село та розстріляли понад пів сотні місцевих жителів. Участь у вшануванні жертв червоних катів взяли активісти Любешівської районної організації ВО "Свобода". Жодного представника районної влади на заході не було.

На Святого Миколая 70 років тому, 19 грудня 1943 року, два загони червоних партизан Фьодорова спалили село Лахвичі, забрали худобу та розстріляли, за різними даними, від 50 до 60 місцевих жителів. За свідченнями очевидців цих подій Надії Кравчик, Пелагії та Миколи Марчиків, совєцькі партизани вбивали навіть жінок, дітей, старих.

19 грудня 2013 року біля храму Святого Миколая відбулася панахида за вбитими жителями села. Очевидці зі слізьми на очах розповідали про ті жахливі події. Затим у місцевому будинку культури виступив Волинський обласний хор ветеранів УПА "Посвіт" із Луцька.

"Нинішня влада не хоче правдиво висвітлювати ті жахливі злочини, які чинили комуністі та совєцькі партизани. Також влада не хоче приділяти належної уваги громаді, якій вона має служити, бо живе на кошти платників податків, обрана народом і так само може бути відкликана народом", – зазначив у виступі виконувач обов'язків керівника районної організації ВО "Свобода" Анатолій Пушкін.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ