У Львівській області правоохоронці нагадують, що зі своїми близькими потрібно бути толерантними

У Львівській області правоохоронці нагадують, що зі своїми близькими потрібно бути толерантними

22.12.13 16:24 0 801
В період з 25 листопада по 10 грудня 2013 року на території обслуговування Червоноградського МВ ГУМВС України у Львівській області проводились оперативно-профілактичні заходи щодо попередження вчинення кримінальних та адміністративних правопорушень в сімейному середовищі.

Як показує статистика, кожного день в Червоноградському МВ реєструється від двох до п’яти заяв громадян за злочинами і пригодами скоєних на побутовому ґрунті. По даних випадках проводяться перевірки дільничними інспекторами міліції, винні притягуються до адміністративної чи кримінальної відповідальності. Зокрема, під час операції проводилась профілактика серед населення міста Червонограда, а також в сім’ях побутових правопорушників. Всього на обліку в Червоноградському міськвідділі міліції знаходиться 104 побутових правопорушників.

Як свідчать результати проведення відпрацювання, багато випадків звернень громадян є цивільно-правовими, які згодом розглядаються місцевими судами. А звернення громадян по таки випадках, як погроза вбивством (ст. 129 КК України), умисне нанесення легких тілесних ушкоджень (125 КК України) тягне за собою штраф у великих розмірах або позбавлення волі.

Тому громадяни свідомо повинні взяти до уваги те, що за найменші проступки вчинені в сім’ї чи побуті ведуть до дуже серйозних наслідків за які потрібно нести відповідальність.

За період проведення відпрацювання, дільничні інспектори міліції склали 11 адміністративних протоколів по насильству в сім’ї та винесено 6 захисних приписів.

Правоохоронці нагадують, що з близькими слід бути толерантними, ввічливими старатися не загострювати стосунків, адже це передбачає адміністративну відповідальність.

Оксана Козачок

Помічник начальника Червоноградського МВ

ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокурори міста Луцька ...
Наступна новина: Тернопільська область: за ...

КОМЕНТАРІ