Львівська ОДА та Західноукраїнський офіс Європейської Бізнес Асоціації домовилися про співпрацю у 2014 році

Львівська ОДА та Західноукраїнський офіс Європейської Бізнес Асоціації домовилися про співпрацю у 2014 році

22.12.13 19:31 0 850
Голова Львівської облдержадміністрації Олег Сало 19 грудня провів зустріч з керівництвом Західноукраїнського офісу Європейської Бізнес Асоціації, у якій взяли участь перший заступник голови Львівської ОДА Олексій Сторчило, заступник голови Координаційної ради Західноукраїнського офісу ЄБА Тарас Юринц, член Правління Антон Подільчак, а також професор НУ «Львівська Політехніка» Ярослав Кашуба.

У ході розмови Олег Сало зазначив, що у Львівській облдержадміністрації до сих пір не було налагоджено системної роботи щодо співпраці з іноземними інвесторами, які приходять у Львівську область, а Меморандум про співпрацю та популяризацію іноземних інвестицій в економіку Львівської області, підписаний у 2012 році, не був визначеним як пріоритетний та не виконувався у повному обсязі.

«Оскільки напрям у сфері економіки та залучення інвестицій в область є одним з основних у моїй роботі, нещодавно у нас було створено відділ інвестиційної діяльності, який буде опікуватися розв’язаннями проблемних питань інвесторів на Львівщині», – сказав О. Сало.

Він висловив сподівання, що в скорому часі буде налагоджена співпраця із Західноукраїнським офісом ЄБА в плані залучення представників іноземних компаній у Львівський регіон.

«Своєю чергою, виконавча влада області максимально сприятиме всім інвесторам у вирішенні їхніх проблемних питань, починаючи з оформлення дозвільних документів, аби вони мали можливість комфортно тут працювати», – додав О. Сало.

Відтак, учасники зустрічі обговорили питання співпраці на 2014 рік, зокрема стосовно доопрацювання Меморандуму в частині залучення до спільної роботи керівників територіальних органів центральних органів виконавчої влади, зокрема Антимонопольного комітету, Держсанепідслужби, Держінспекції з захисту прав споживачів, Державної інспекції сільського господарства, Держгімпромнагляду тощо.

Також було домовлено підготувати на 2014 рік спільний План дій з популяризації іноземних інвестицій в економіку Львівської області, який буде підписаний головою облдержадміністрації, керівниками територіальних органів виконавчої влади та керівництвом Західноукраїнського офісу ЄБА.

А вже першу зустріч голови Львівської ОДА з керівниками фірм іноземних інвесторів заплановано провести на початку 2014 року, на якій буде підписаний Меморандум про співпрацю та План дій на 2014 рік.

Довідка:

Західноукраїнський офіс ЄБА (Європейська Бізнес Асоціація), що розташований у Львові, був створений в березні 2004 року з метою підтримки компаній з іноземними інвестиціями, які працюють в західному регіоні України.

Офіс обслуговує понад 140 компаній – членів ЄБА в цьому регіоні, і регулярно проводить загальні збори членів Асоціації та організовує різноманітні заходи для них. Працюють 7 комітетів і 2 робочі групи, в рамках роботи яких бізнесмени обговорюють розвиток галузі що їх цікавить, та визначають спільну позицію щодо проблемних питань та їх вирішення.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ