У Рівненській області служимо народу, державі та закону

У Рівненській області служимо народу, державі та закону

22.12.13 16:44 0 859
Шановні працівники, ветерани та пенсіонери органів внутрішніх справ Рівненщини!

У міліції відповідальна місія – захищати життя, здоров’я, власність громадян, державу від протиправних посягань. Вона лягає правоохоронцям на плечі разом із міліцейськими погонами. І нести її гідно - це обов’язок кожного працівника органів внутрішніх справ.

Найважчі часи випали правоохоронцям у 90-і роки, коли рекетирські нальоти, бандитські напади, вбивства стали реаліями буднів. Проте міліція протистояла цим проявам, зібравши воєдино професіоналізм та відданість своїй справі. І перемогла. Хоча в ті нелегкі часи дехто цьому і не вірив. Тоді ми захищали не лише людей і гідність нашої молодої незалежної держави, а й гідність працівників міліції, її спроможність виконувати покладені на неї обов’язки. Тих, хто працював у органах внутрішніх справ у ті часи, по праву можна назвати сильними та мужніми людьми.

Та й нині, коли міліції України виповнюється двадцять років, робота в органах внутрішніх справ – це робота для справжніх чоловіків, яка вимагає віддачі та високого професіоналізму. Таких працівників чимало і в міліції Рівненщини, які щодня, щогодини стають на захист людей та інтересів держави.

Міліцейська робота непроста і у неї багато вимог, але головні є незмінними - глибокі фахові знання і небайдужість та порядність. Вже це є запорукою успіхів у діяльності правоохоронних органів.

Проте говорити лише про здобутки, хай навіть напередодні свята, буде несправедливим. У нас є ще багато проблем, над якими потрібно працювати. Тому нині йде реформування органів внутрішніх справ, яке допоможе оптимізувати нашу діяльність і піде на користь загальній справі.

Звичайно, до міліції ставляться по-різному. Іноді нам доводиться натикатися на недовіру. Якщо сталося щось незначне, дехто вважає, що не варто писати заяву в правоохоронні органи, бо все одно нікого не знайдуть. Але подумавши, все ж звертаються за допомогою до правоохоронців. І коли кривдника чи злодюжку знаходять, люди починають вірити в нашу силу й професіоналізм.

От за цю віру нам і потрібно боротися. А вона з’являється там, де братимемо до уваги найменше порушення закону, де захистимо стареньку жінку, в якої викрали курей, хлопчиська, у котрого ровесники відібрали мобілку, підприємця, в якого обманом відібрали гроші, сільську родину, у якої викрали коника, жінку, яку кривдить п’яниця-чоловік. Нам все це не повинне бути байдужим, і, беручись за розслідування будь-якої справи, не потрібно думати, що це забере час, а честі не зробить. Розкриття будь-якого найменшого злочину, викриття правопорушника – це все спрацьовує на наш авторитет і честь.

Звичайно, в розкритті злочину відіграє фактор часу. Ось тому я й прийняв рішення відзначати працівників, які розкривають злочини за гарячими слідами. Бо це свідчить про небайдужість до роботи, прагнення допомогти людині. І результати вже є.

На що покладаюся, як керівник? На досвідчених працівників і молодь. У перших - набутий роками досвід, у других – бажання глибше пізнати професію, утвердитися в ній, досягти успіхів. Нерідко молодь до нас приводить романтика міліцейської роботи, вичитана в книгах, побачена в кіно. Але реалії професії роблять їх прагматиками у кращому розумінні цього слова, бо головна мета - завдяки вмінню розкрити злочин, допомогти покарати зловмисника, захистити людину і її віру у справедливість.

Двадцять два роки української міліції – це невеликий строк. Вважайте, ще працюють ті, хто прийшов у правоохоронні органи в перший рік незалежності. Але всі ми спираємося на досвід набутий попередніми поколіннями, який є для нас золотою скарбницею.

Пройшовши у міліції шлях з найнижчих посад, ціную усіх, хто носить міліцейські погони, бо знаю яка нелегка у нас робота. Щиросердно зичу успіхів на тернистих шляхах боротьби зі злочинністю, у служінні на благо народу і законності.

З повагою

начальник УМВС України

в Рівненській області

генерал-майор міліції Василь Лазутко
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ