З нагоди Дня міліції в управлінні МВС України в Рівненській області відбулись урочистості

З нагоди Дня міліції в управлінні МВС України в Рівненській області відбулись урочистості

22.12.13 12:34 0 943
З 22-ю річницею Дня міліції України правоохоронців Рівненщини привітали очільник обласної міліції та керівники області і правоохоронних структур.

У вітальному зверненні до присутніх начальник УМВС України в Рівненській області генерал-майор міліції Василь Лазутко привітав правоохоронців зі святом та зазначив, що міліція нашого краю робить все необхідне для належного виконання службових завдань поставлених державою.

- День міліції – це свято справжніх професіоналів, які віддають свої сили боротьбі зі злочинністю, охороні громадського порядку, ризикуючи своїм здоров’ям, а іноді навіть життям, – наголосив очільник міліції Рівненщини.

Напередодні свята Василь Лазутко висловив вдячність співробітникам міліції Рівненщини за сумлінну працю і високий професіоналізм у боротьбі зі злочинністю та охорони громадського порядку.

Окремо начальник УМВС подякував ветеранам органів внутрішніх справ, які присвятили своє життя служінню народу, а передають безцінний досвід молодому поколінню міліціонерів.

Під час урочистої зустрічі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять працівників міліції, які загинули під час виконання своїх службових завдань.

За сумлінну працю на благо нашої України, розкриття злочинів та протидію правопорушенням присутнім був зачитаний святковий наказ, а начальник управління вручив правоохоронцям чергові спеціальні звання, нагороди та відзнаки.

Також, кращих працівників органів внутрішніх справ Рівненщини відзначили й керівники Рівненської обласної державної адміністрації та Рівненської обласної ради.

- ми живемо у правовій державі і кожен житель хоче бути захищеним і впевненим у завтрашньому дні, спокійним за свою родину та за своїх дітей, – сказав у своїй промові правоохоронцям голова ОДА Василь Берташ. – Завдяки вам, вашій нелегкій щоденній, відповідальній, подеколи ризикованій праці ми це маємо. Хочу Вам щиро подякувати за вашу роботу, і за те, що ви не байдужі до чужої біди. Ви допомагаєте сиротам, онкохворим дітям, самотнім пенсіонерам і ця ваша величезна людяність, доброта та щедрість віддасться вам сторицею.

- Дякуючи щоденній, наполегливій, відповідальній, подеколи ризикованій роботі міліції я можу бути спокійним за наші родини, і за наших дітей, – сказав голова обласної ради Юрій Кічатий. Я хочу подякувати всім міліціонерам Рівнещини за їхню роботу. Побажати їм щастя, здоров’я, добра. Так співпало, що в переддень вашого свята релігійне свято Святого Миколая, а саме найдорожче, найцінніше в світі – це здоров’я, саме цього я бажаю всім міліціонерам.

Цього дня багато добрих, теплих та позитивних слів звучало зі сцени клубу УМВС на адресу працівників міліції краю. Музичні композиції присутнім подарували учасники міліцейського вокального ансамблю «Вартові». Гімн України, який заспівали вартові наживо не залишив байдужим жодного в залі. Олександр Берестяний, який декілька років тому очолював прес–службу обласного управління міліції, читав зі сцени свої вірші. Його любовна лірика особливо припала до душі жінкам офіцерам. Неабияким сюрпризом для присутніх став вихід на сцену жительки села Переділи Рівненського району Мельничук Неоніли Пилипівни. 64–річна жінка нині на пенсії, а подякувати прийшла міліціонерам за розкритий злочин, який скоїли стосовно неї ще у 2005 році. А в 2012 році правоохоронці розкрили його. Пенсіонерці повернули зароблені важкою працею гроші, а головне віру у людей в погонах, у верховенство Закону. Завітала пані Неоніла до міліціонерів не з пустими руками:

– Я вишила ікону Божої Матері, аби вона Василю Івановичу охороняла вас та ваш міліцейський колектив від негараздів і поганих людей, – зворушливо промовила зі сцени Неоніла Мельничук. – Ви розкрили мій злочин, а ще допомогли багатьом людям, яких я до вас направляла. Ви і ваші підлеглі взірець порядності, чесності й мужності. Нехай вишита мною Святиня оберігає вас від усіх негараздів. Вдячна жінка поділилась, що замовила музичне вітання на телебаченні для усіх правоохоронців краю.

Ще одним приємним сюрпризом стала презентація книги про роботу міліції Рівненщини Честь Маю, адже ця книга написана переважно журналістами, авторами з різних газет Рівненщини: обласних, районних, міських, які пишуть на правоохоронну тематику. Запідозрити їх у нещирості важко, бо журналісти - це категорія людей, так би мовити, заточених на справедливість.

І, до речі, варто зазначити, що ініціатором створення такої книги є не міліція, а секретаріат Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів України.

Переглянули присутні і фільм про здобутки міліції Рівненщини за рік, що минає. Чимало добрих справ для людей, громад, дітей–сиріт, онкохворих діток, самотніх пенсіонерів та людей похилого віку зробили правоохоронці краю. І за цю людяність і не байдужість громадяни нашого краю висловлюють слова щирої вдячності нашій міліції.

Ольга Шадрук, Максим Приймаченко
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині діти ...
Наступна новина: Родріго отримав пропозицію ...

КОМЕНТАРІ