Рівненщина:

Рівненщина: "Солодкі" уроки для дітей з особливими потребами

22.12.13 15:28 0 832
19 грудня, у день Святого Миколая, майстри виробничого навчання Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості провели вихованцям навчально-реабілітаційного центру «Особлива дитина» урок з кондитерської справи і подарували солодощі, виготовлені слухачами.

Спочатку кондитер Світлана Рибачок продемонструвала дітям прийоми роботи із «солодким пластиліном» - кондитерською мастикою. З неї маленькі умільці за допомогою спеціальних формочок витискали різноманітні фігури – квіти, листочки, сніжинки. Цими заготовками прикрашали печиво, яке заздалегідь приготували слухачі РЦПТО ДСЗ. Дітлахи так захопилися роботою, що не відразу перейшли до другої частини уроку, який виявився не менш цікавим. Його провела кухар Наталя Тис, яка досконало володіє мистецтвом карвінгу. Вона працювала із фруктами, показуючи як зі звичайного мандарина зробити квітку, з банана – казкового восьминога, з яблука – лебедя, а з часточок апельсина зібрати фруктову ялинку.

Дітям дуже сподобалися обидва майстер-класи, тим більше, що усе зроблене вони змогли одразу ж і покуштувати.

Фахівці РЦПТО ДСЗ давно співпрацюють із НРЦ «Особлива дитина», навчаючи елементам робітничих професій його вихованців. Це важливо, адже у багатьох випадках обмежені можливості не заважають професійно реалізуватися, а на базі навчального закладу служби зайнятості можна організувати навчання за індивідуальною формою.

У той же день заступник директора з навчально-виробничої роботи Руслана Бодренко вручила іграшки та солодкі подарунки вихованцям Рівненського міського будинку дитини. Іграшки були придбані на благодійні кошти, зібрані членами колективу РЦПТО ДСЗ, випічкою пригостили слухачі курсів за професією «кондитер» під керівництвом Світлани Рибачок.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості

Дивыться також: Мы рекомендуем изучить видео уроки по этой теме. В них материал раскрыт более полно. Такие видео уроки позволяют не только смотреть, но и учиться.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ