Ходорковський зустрівся з родиною в Берліні

Ходорковський зустрівся з родиною в Берліні

22.12.13 16:39 0 789
Опальний російський підприємець Михайло Ходорковський, який перебуває в Берліні після звільнення з ув’язнення внаслідок помилування президентом Росії, зустрівся в суботу зі своєю родиною, яка прибула до столиці Німеччини: батьки зі столиці Росії Москви, старший син із Нью-Йорка у США. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як сказав журналістам біля готелю, де зупинився Михайло Ходорковський, його син Павло, вся родина дуже рада зустрічі по десяти роках розлуки.

Він також повідомив, що його батько дасть у неділю прес-конференцію, яка відбудеться о 1-й дня в Музеї Берлінського муру.

Звільнення Ходорковського, підставою для якого стала важка хвороба матері, і його негайне прибуття при цьому до Берліна викликали спекуляції щодо його подальших планів.

У Москві прес-секретар президента Володимира Путіна Дмитро Песков заявляв у п’ятницю, що Михайло Ходорковський вільний повернутися до Росії, коли захоче.

Михайла Ходорковського затримали 2003 року й відтак засудили у двох кримінальних справах, звинувативши в низці фінансових порушень, шахрайств та інших зловживань. Після кількох переглядів остаточний термін за ними йому встановили в 10 років і 10 місяців. Ходорковський за цим вироком мав би вийти на волю в серпні наступного року. Тим часом проти нього вже почали було готувати третю кримінальну справу. Ходорковський не визнає ніякої своєї вини.

Його арешт і ув’язнення вважають помстою Путіна за те, що Ходорковський почав фінансово підтримувати опозицію в Росії. Правозахисники називають частину звинувачень проти нього вочевидь політично мотивованими. Звільнення ж Ходорковського називають намаганням Путіна поліпшити імідж своєї влади напередодні зимових Олімпійських ігор, що мають відбутися в лютому у причорноморському курорті Сочі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області за ...

КОМЕНТАРІ