Ходорковський: у Росії залишається багато політв’язнів

Ходорковський: у Росії залишається багато політв’язнів

23.12.13 10:09 0 811
Колишній російський опальний бізнесмен Михайло Ходорковський заявляє, що в Росії залишається багато політв’язнів. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Не потрібно сприймати мене як символ того, що в Росії немає політв’язнів. Прошу сприймати мене як символ того, що зусилля громадянського суспільства можуть привести до звільнення навіть тих людей, звільнення яких не передбачав ніхто», – сказав Ходорковський у Берліні на своїй першій після виходу з в’язниці прес-конференції.

За словами колишнього підприємця, він не знає, скільки ще залишатиметься в Німеччині, де він об’єднався з родиною. Як заявив Ходорковський, він має річну візу.

На запитання про те, чи повертатиметься він до Росії, Ходорковський сказав, що не має гарантії на повторний виїзд за кордон у разі повернення.

Він вкотре заявив, що не має наміру йти в політику чи повертати бізнес-активи компанії ЮКОС, яку він раніше очолював.

19 грудня президент Росії Володимир Путін після щорічної прес-конференції заявив, що Ходорковський написав прохання про помилування, і найближчим часом буде підписаний відповідний указ. Наступного дня колишнього підприємця звільнили, і він поїхав до Німеччини, де зустрівся зі своєю родиною. Підставою для звільнення Ходорковського стала тяжка хвороба матері.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Аль-Каїда» ...
Наступна новина: На Закарпатті рятували ...

КОМЕНТАРІ