В Яворові відроджено спалену перед Різдвом Успенську церкву – в живописі

В Яворові відроджено спалену перед Різдвом Успенську церкву – в живописі

23.12.13 08:53 0 846
«Тихі мрії з дерева крилаті…», – на таку назву для своєї персональної виставки живопису надихнула митця Ігоря Карпу поезія Богдана-Ігоря Антонича «Теслів син».

Цей вернісаж (21 картина) із зображенням взірців дерев’яної сакральної архітектури львівського прикордоння презентовано в історично-краєзнавчому музеї «Яворівщина», що в місті Яворові.

Про це повідомив 23 грудня, власкор IA ZIK.

За словами автора Ігоря Карпи, виставку живопису він подарував краянам спеціально напередодні новорічно-різдвяних свят, щоб додати людям доброго настрою.

У презентації взяли участь мер Яворова Степан Венгерак, голови Яворівських РДА та районної ради – відповідно Микола Романюк, Іван Карпа, перший заступник голови РДА Роман Кураш, представники інтелігенції, а також духовенство.

За словами ідейного натхненника та організатора заходу, директора музею «Яворівщина» Мар’яни Гаврилюк-Гасиджак, вона й не сподівалася, що в музей з перших же годин роботи цієї виставки живопису нахлине такий великий потік відвідувачів, серед яких – люди різного віку, статку, освіченості, однак об’єднаних любов’ю до мистецтва.

«Усі, хто милується персональною виставкою живопису яворівського художника Ігоря Карпи, сходяться на думці, що тематика сакральної дерев’яної архітектури митцем розкрита не пензлем, а серцем. Особливо довго зупиняються і дорослі, і малі біля полотна, на якому зображено стародавню Успенську церкву, спалену перед Різдвом 2008 року. У наших планах – представити роботи цього обдарованого чоловіка в музеях Львова. Зараз Ігор Карпа працює над ще однією серією картин, на яких, зокрема, відтворює на полотні дерев’яні древні церкви, які вогонь свого часу безжально зжер у селах Шклі та Залужжі», – зазначила директор музею.

З її слів, виставка триватиме до лютого 2014 року, на її відвідування вже записалося близько сотні яворівчан, є бажаючі і з інших районі Львівської області.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ