У Тернополі презентували проект «Відкрите місто»

У Тернополі презентували проект «Відкрите місто»

23.12.13 12:23 0 860
Веб - портал «Відкрите місто» (http://opencity.in.ua) презентували 20 грудня у Тернопільській міській раді.

Система дає можливість мешканцям Тернополя звернутися до працівників відповідних підрозділів міської ради з повідомленням про важливу для громади проблему. Інструментарій платформи дозволяє описати цю проблему, помітити її на карті міста та сформувати електронне повідомлення. Також за допомогою платформи можна проконтролювати, у якому статусі перебуває ваш запит, прийнятий до розгляду: вирішений чи не вирішений (з позначенням причини).

Створення таких ресурсів - ініціатива громадської організації «Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу» за фінансової підтримки міжнародної благодійної організації «Фонд Східна Європа» у рамках програми «Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади».

Про нові можливості, що відкриває веб-портал, під час презентації розповіли голова громадської організації «Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу» Михайло Наход, менеджер проектів міжнародної благодійної організації «Фонд Східна Європа» Юрій Піскалюк та керівник проекту «Відкрите місто» Олексій Шапошников.

«Є три рівні роботи ресурсу, - зазначив Михайло Наход. - Перший - будь-який мешканець міста може зареєструватися на сайті, залишивши свою електронну адресу чи за допомогою свого профілю в соціальних мережах, вибрати категорію проблеми, описати її, позначити на карті і, якщо є можливість, додати фото або відео. Другий - інформація про проблему надходить у відповідні підрозділи міської ради, комунальні підприємства, відділ звернень громадян, який контролює її розв’язання. Третій – відповідний орган міської влади береться за вирішення питання і за допомогою веб-порталу інформує тернополян про результати».

«Відкрите місто» вже працює у Луцьку, Сумах, Запоріжжі, Бурштині, Тростянці. Керівники проекту сподіваються, що у 2014 –му цей перелік значно розшириться, долучиться до «Відкритого міста» і Тернопіль.

«Проект «Відкрите місто» сприятиме відкритості міської влади та налагодженню зворотнього зв’язку з тернополянами, - наголосив заступник міського голови Леонід Бицюра. – Адже тільки спільними зусиллями влади і громади міста ми можемо зробити Тернопіль кращим і комфортнішим для життя».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Хокеїсти "Сокола" не ...

КОМЕНТАРІ