Тисячі тернопільців вийшли на "Віче народоправства"

Тисячі тернопільців вийшли на "Віче народоправства"

23.12.13 17:17 0 874
22 грудня 2013 року на Театральному майдані Тернополя відбулося "Віче народоправства". Тисячі тернопільців вийшли на Майдан, щоби вкотре заявити владі свої вимоги. Зокрема, люди вимагають повної зміни влади – відставки уряду "Азірова", перевиборів Президента і Верховної Ради України. Окрім цього, громада вимагає припинити політичні репресії, які тривають до активістів Майдану.

Розпочалося віче молебнем, який відслужили священики різних конфесій.

"Четвертий тиждень збирається тернопільський Майдан, а тернопільці їдуть в Київ, аби відстояти свої громадянські права, заявити свою позицію, відстояти право жити в цивілізованій, европейській державі. В ці дні ми відчуваємо особливу єдність. Такої єдності ми не відчували давно. у нас єдина ціль. Ми пам'ятаємо події 90-х років минулого століття. Тоді весь Тернопіль піднявся, щоб здобути незалежну державу. Тоді наше місто було в епіцентрі подій. Зараз ми знову повстали, тому центральна влада дивиться на нас скоса. Вона не може дати нам політичної відповіді. Але дає відповідь через правоохоронців. Тому вони роблять все, аби придушити цей опір", – наголосив міський голова свободівець Сергій Надал.

Також очільник Тернополя заявив, що найближчим часом ініціює зустріч міських голів, щоб разом обговорити, як діяти далі.

Громада скандувала: "Ганьба!", "Слава Україні!", а після виступів лідерів Майдану – "Молодці!".

"Влада розпочала масовий терор, тиск на тих людей, які заявляють про свою позицію. Складено список найбільших "ворогів режиму", серед яких і тернопільці Володимир Стаюра і Марія Чашка. Під тиском громади Верховна Рада проголосувала за законопроєкт, який позбавляє відповідальності тих, хто брав участь у мирних акціях. За це проголосувало понад 300 депутатів, але досі під законопроєктом немає підпису Президента! Він і далі думає: судити чи відпускати активістів на волю. Дехто говорить, що це закон про амністію. Але насправді це не так. Адже амністія передбачає визнання своєї провини. Жоден з нас, хто стоїть на майданах міст і сіл України, не визнає своєї вини. Ми не порушували закону! Ми робили те, що повинні робити громадяни вільної, незалежної держави!" – зазначив народний депутат України свободівець Олег Сиротюк.

Напередодні віча на Майдан вкотре запросили посадовців, які жодного разу сюди так і не прийшли: прокурора Тернопільської області Геннадія Мовчана, начальника Управління внутрішніх справ України в Тернопільській області Віктора Сака та голову місцевої облдержадміністрації Валентина Хоптяна. Але вони так і наважились з'явитися перед громадою.

"Зараз поширюється інформація, що ми розчарувалися! Але це не так. Ми чітко знаємо завдання, які поставлено перед нами і активно працюємо! Тернопільський Майдан живе! Це показують велелюдні віча, які тут відбуваються кожної неділі, щоденні інформаційні віче. Ми продовжуємо відправляти людей на Київ. Адже саме в столиці ми здобуваємо Україну! Головне вистояти, адже це наш останній шанс здобути владу! І тільки разом ми її здобудемо, незважаючи ні на що! у нас віче народоправства. В нашій державі немає вже виконавчої гілки влади. Скоро цей окупаційний режим, який зараз очолює Партія регіонів, буде раз і назавжди повалено!" – наголосив голова Штабу національного спротиву міста, керівник Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра.

Також свободівець передав тернопільцям вітання і подяку від лідера націоналістів, голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олега Тягнибока.

"Маю почесну місію: передати вітання від активістів київського Майдану тернопільцям. Це доручення я отримала вчора, перебуваючи у столиці, в епіцентрі подій. Столичний Майдан дякує всім, хто відстоює свою позицію тут у Тернополі, майданах сіл і міст нашого краю і всієї України. Повірте, підтримка кожного з вас надзвичайно потрібна! Потрібна Києву, потрібна всій Україні! А те, що тернопільський Майдан живе, це заслуга кожного з вас", – зазначила голова фракції ВО "Свобода" у Тернопільській облраді Марія Чашка.

Заступник міського голови свободівець Леонід Бицюра зачитав перед багатолюдним зібранням Ухвалу щодо відновлення народоправства.

"Це ідея нового формату взаємодії влади та громади. Ми пропонуємо, щоб народ повернув собі владу. Ми звертаємося до всіх громад України з пропозицією впровадження механізму участі народу в управління державними справами. Зараз в країні ситуація, коли влада фактично в опозиції до народу. Так не може бути! Народ повинен взяти керівництво державою в свої руки", – наголосив Леонід Олексійович.

Учасники віче підтримали ухвалу одностайно.

"З метою запобігання ліквідації суверенітету країни народ України формує широкомасштабну систему громадського суспільного контролю за ухваленням рішень, пов'язаних з функціонуванням Української держави на національному та місцевому рівнях. Такий контроль запроваджується з метою захисту кордонів, цілісності території України, удосконалення системи громадської безпеки, унеможливлення незаконного впливу на суди, прокуратуру, збройні сили та міліцію, викорінення корупції, зокрема політичної, впорядкування виборчих процедур, формування прозорих механізмів розв'язання фінансових та майнових питань держави, ліквідації незаконного адміністративного впливу на діяльність депутатів усіх рівнів та органів місцевого самоврядування, припинення незаконної практики обмеження прав та свобод українця, створення умов безперешкодної участі громадян у вирішенні державних справ на засадах відповідальності перед власним народом, нацією, родиною, історією.

Такий контроль та подальший керівний вплив здійснюється через формування сільських, селищних, міських, районних, обласних та всеукраїнських вічевих рад, утворених зборами громадян на відповідних територіях. Структура, чисельність та порядок взаємодії визначаються громадою самостійно", – йдеться у зверненні.

Відео: http://youtu.be/FOo6ysrPvAI

Світлини: https://plus.google.com/u/0/photos/104331009406632508844/albums/5960247760153429841

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Міліціонери Львівщини ...

КОМЕНТАРІ