У Рівненській області конкурс учнівських творів про професії

У Рівненській області конкурс учнівських творів про професії

23.12.13 20:06 0 855
Продовженням традиції проведення конкурсів дитячої творчості серед учнівської молоді Кузнецовська став конкурс творів “Вибір професії — вибір своєї долі”. У творчому змаганні, яке пройшло у два етапи, взяли участь більше півсотні учнів 5-8 класів із шести навчальних закладів міста.

Перший етап — написання творів в навчальних закладах, після закінчення якого у кожній школі були відібрані найкращі творчі роботи дітей.

Другий етап конкурсу урочисто провели в Інформаційному центрі для молоді міського центру зайнятості. Конкурсна комісія у складі начальника відділу активної підтримки безробітних Руслани Ярощук та шести практичних психологів шкіл міста Л. Степанової, О.Супрунюк, Р.Савоник, Н.Самойлової, Л.Маліновської, Н.Кошар визначила трьох переможців та володаря гран-прі у номінації “Вірш про професію”.

17 учнів, що описували свою омріяну професію, із задоволенням презентували свої твори, які показали, що юні письменники усвідомлюють, важкість і відповідальність за вибір омріяної професії.

“...Хоч нині мені тільки дванадцять і я ще школяр, сміливо кажу, що люблю свою майбутню професію, тому що вона відкриє для мене великі обрії. Мої батьки часто говорять, що майбутнє можна уявити, про нього можна мріяти, можна написати чи намалювати, але найголовніше — прагнути його всім серцем і наполегливо йти назустріч своїй меті”, - мріє стати тренером чи професійним футболістом учень 7-А класу ЗОШ № 4 Василь Ярошик, який зайняв І-е місце в конкурсі.

ІІ-е місце розділили учні 7-А класу ЗОШ № 4 Богдан Чирва та Дарина Вакулік, які мріють стати ветеринаром та вчителем, а ІІІ-е місце дісталося Вознюк Наталії, учениці 7-А класу ЗОШ № 5, яка хоче обрати професію диктора телебачення.

У номінації “Вірш про професію” переможцем було визнано ученицю 2-В класу ЗОШ № 2 Марію Лалак, яка самостійно склала вірш про майбутню професію вчителя, оформила опис її у вигляді колажу і до того ж виявилася наймолодшою учасницею цього конкурсу.

Конкурс підсумувала представник центру зайнятості Руслана Ярощук, звертаючись до дітей такими словами: “Вибір майбутньої професії - справа дуже серйозна і відповідальна, тому братися за неї треба якомога раніше. Адже від того, ким стане людина, залежить, яке місце вона буде займати в суспільстві, здоров'я її та рідних, матеріальні та духовні блага, своя доля. Часто цей вибір за вас роблять інші — батьки, вчителі, друзі, престижність професії. Це й не дивно, адже в наш час навіть дорослому важко зорієнтуватися в тому різноманітті професій, які існують а вам, дітям, іще важче. Тому обирати професію слід свідомо, помірковано і самостійно, але прислуховуючись до думки дорослих”.

Разом із побажаннями здійснення мрій щодо професійного вибору школярі-переможці отримали грамоти та призи, а інші учасники — невеличкі подарунки від працівників центру зайнятості.

Фото можна переглянути тут

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Перший день Чемпіонату ...
Наступна новина: Чернівці: Вимоги пожежної ...

КОМЕНТАРІ