Майдан стає гарантією того, що голос людей в Україні буде почутий – Віктор Матчук

Майдан стає гарантією того, що голос людей в Україні буде почутий – Віктор Матчук

23.12.13 23:35 0 703
«Вимоги, які артикулював Майдан до влади, залишилися непочутими, тому мирна акція має продовжуватися. Ми маємо зробити так, щоб влада піднялася до нашого рівня, або ж обрати іншу владу. Саме з цієї причини люди продовжують збиратися на Майдані», - вважає представник Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка» Віктор Матчук.
Він переконаний, політичну кризу в країні можна вирішити виключно політичними методами і механізмами. Вчорашнє рішення про створення Народного об’єднання «Майдан» представник «Третьої Української Республіки» по суті вважає політичним, але по формі – надпартійним.
«Створення загальнонаціональної організації – це добре. Адже існує значна частина людей, яка не сприймає сьогоднішню владу в Україні, не довіряє жодній з політичних партій, в тому числі й опозиційним. Таким людям потрібно було запропонувати альтернативу, вихід з ситуації, рішення. І народна громадська організація – це добра ідея. Проте зараз необхідно зробити так, щоб ця ідея дуже швидко пройшла шлях від проголошення до практичної реалізації. Потрібно докласти максимум зусиль, щоб вона не загубилася і не зникла», - наголосив Віктор Матчук.
Представник «Третьої Української Республіки» вкотре підкреслив, якщо хтось у владі досі має думку, що Майдан скоро розійдеться, він глибоко помиляється.
«Майдан зустріне Новий Рік у центрі Києва. Туди прийдуть десятки чи навіть сотні тисяч киян, які будуть зустрічати це свято з тими, хто живе у наметах. Це буде, мабуть, найкращий Новий Рік у житті одних і других», - зазначив Віктор Матчук.
Щодо подальшого розвитку подій, представник «Третьої Української Республіки» відзначив, з плином часу якість Майдану змінюватиметься.
«Головне, щоб український народ, люди не втратили віру в те, що наша спільна справа переможе. Головне, щоб ми втратили страх перед владою і не боялися декларувати свої вимоги, наполягати на їх виконанні. Це і є формуванням громадянського суспільства. Зараз київський Майдан стає гарантією того, що голос людей в Україні можуть почути. Навіть влада його чує, просто боїться виконувати вимоги Майдану, бо думає, що суспільство сприйме такий її крок як слабкість», – підкреслив Віктор Матчук.
Нагадуємо, у неділю, 22 грудня, народне віче на Євромайдані у Києві ухвалило резолюцію про створення загальнонаціональної організації Народне об'єднання «Майдан» та обрання її Ради. Співголовою ради новоствореного «Майдану» став Юрій Луценко.

http://www.3republic.org.ua/ua/news/12199
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецькі податківці ...
Наступна новина: Сергій Штурхецький: ...

КОМЕНТАРІ