Сергій Штурхецький: «Майдан» приречений на успіх

Сергій Штурхецький: «Майдан» приречений на успіх

23.12.13 23:36 0 863
В Україні народилося громадянське суспільство, яке започаткувало традицію боротися «Разом і до перемоги». Таку думку висловив представник Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка» Сергій Штурхецький.
За його словами, мало хто очікував від людей на Майдані глибинного погляду на ситуацію. Але народ виявися мудрішим – він вимагає перезавантаження існуючої системи влади, демонтажу збиткових суспільних відносин. Це є проявом громадянського суспільства.
Стосовно рішення про створення Народного об’єднання «Майдан», Сергій Штурхецький назвав його прогнозованим і правильним.
«Майдан – це форма існування громадянського суспільства. Але він не повинен бути єдиною такою формою. Потрібно шукати й інші, - впевнений представник «Третьої Української Республіки». – Оскільки вже назріло питання співпраці, широкої коаліції громадських, студентських організацій, моральних авторитетів нації, політиків для того, щоб змінити Україну, то сам Євромайдан став певним каталізатором такого процесу. Він зміг об’єднати представників опозиційних політичних сил, громадських діячів під спільною метою», - вважає він.
За словами Сергія Штурхецького, ця мета вища за дострокові вибори парламенту чи президента, вища за партійні інтереси і не завершується відставкою Захарченка, уряду у повному складі, підписанням Угоди про Асоціацію з ЄС.
«Загальна мета суспільства – побудова нової України з новими правилами існування, де поважаються людська гідність і свобода. Тому ідея загальнонаціонального Народного об’єднання приречена на успіх», - заявив представник «Третьої Української Республіки».
Водночас Сергій Штурхецький нагадав, що тривалий час у суспільстві не було традиції, щоб громадські і політичні активісти чули одне одного, слухали вулицю, кожну людину, її потреби.
«Зараз все залежить від того, наскільки учасники цього відкритого майданчика зможуть розуміти, слухати і поступатися одне одному, щоб усе не закінчилося розподілом і розходженням по партійним чи ідеологічним квартирам», - підкреслив представник «Третьої Української Республіки».
Нагадуємо, у неділю, 22 грудня, народне віче на Євромайдані у Києві ухвалило резолюцію про створення загальнонаціональної організації Народне об'єднання «Майдан» та обрання її Ради. Співголовою ради новоствореного «Майдану» став Юрій Луценко.

http://www.3republic.org.ua/ua/news/12200
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ