У 2013 році Нацбанк продав близько 44 тисяч інвестмонет на 127 мільйонів гривень

У 2013 році Нацбанк продав близько 44 тисяч інвестмонет на 127 мільйонів гривень

23.12.13 23:57 0 747
У 2013 році Національний банк України продав 44 тисячі інвестиційних монет, що в 2,5 рази більше ніж в минулому році - повідомила в ефірі каналу БТБ заступник Голови Національного банку України Віра Ричаківська. «Ми продали приблизно 44 тисячі монет на 127 млн грн»,- зазначила В. Ричаківська і додала, що всього їх було випущено близько 95 тисяч. В.Ричаківська нагадала, що Нацбанк випускає монети в золоті і сріблі, з усіх інвестиційних монет, які було випущено протягом 2011-2013 років, 45 тисяч - у золоті, 50 тисяч - у сріблі.

Вона назвала купівлю інвестмонет одним із найкращих інструментів заощадження коштів, спрямований на прибуток у довгостроковій перспективі. Вартість українських момент - нагадала вона, - залежить від ціни золота на світовому ринку. В.Ричаківська зазначила, що в українські монети можуть вкладати кошти люди різних статків. «Та лінійка інвестиційних монет, яка нами випускається, - від 1 унції і до 0,1 унції, дозволяє робити вкладення різним групам населення», - сказала заступник Голови НБУ. Вона зазначила, як свідчить досвід, в довгостроковій перспективі вартість золота в світі збільшується.

Всі монети - додала вона - карбує український монетний двір, проба монет виключно найвища - 999,9, і на всьому ланцюжку карбування здійснюється суворий контроль за якістю. Як зазначила В.Ричаківська, монети в першу чергу реалізуються в межах України, але потроху почали виходити і на зовнішні ринки. Вже в цьому році 9 тисяч монет передані на реалізацію одній із дистриб’юторських фірм у Німеччині, - повідомила В.Ричаківська.

Вона також повідомила, що сьогодні придбати монети просто, для цього створено комфортні умови для всіх охочих. Окрім відділень Ощадбанку та територіальних відділень Нацбанку, монети можна купити у відділеннях ще чотирьох фінустанов з розгалуженою мережею банківських відділень.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ