Борис Клімчук: В області достатньо резервів для виконання бюджетних призначень

Борис Клімчук: В області достатньо резервів для виконання бюджетних призначень

24.12.13 14:38 0 815
Виконання показників обласного та місцевих бюджетів продовжує перебувати на особливому контролі. Як вже неодноразово підкреслював голова облдержадміністрації Борис Клімчук, в області є достатньо резервів для наповнення скарбниць усіх рівнів.

Про роботу з додатковими джерелами надходжень на сьогоднішній відеоселекторній нараді поінформував перший заступник начальника ГУ Міндоходів у Волинській області Андрій Тимейчук. Він,зокрема, повідомив, що вже вдалося додатково залучити 2,8 млн грн податків, з них за минулий тиждень — 498 тис.грн. Однак, за словами Андрія Тимейчука, не у всіх районах та містах Волині така робота є активною. Серед аутсайдерів: м.Ковель, Ковельський та Турійський райони.

Доповідач проаналізував ситуацію щодо усіх джерел можливих додаткових надходжень. Зокрема, плати за оренду земельних паїв цьогоріч уже фактично виплачено 98 млн грн. Як зауважив Андрій Тимейчук, завдяки цьому окремі бюджети отримали чималі суми податку на доходи фізичних осіб.

Внаслідок перевірок дотримання трудового законодавства на підприємствах громадського харчування у районах області, у 56 з них легалізували свої відносини з 75 працівниками, в окремих суттєво зросла офіційна заробітна плата. В результаті — бюджети доотримали 46 тис.грн ПДФО.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук в ході обговорення вкотре нагадав, що детальна інформація в розрізі кожного району щодо дотримання норм трудового та податкового законодавства в роботі уже давно. “І вже зроблено чимало, однак це лише початок: легалізація зайнятості, доходів, чесна добровільна сплата податків. Це - європейський підхід, прозора робота”, - зауважив він.

“В усіх районах області є резерви. Однак одні чомусь працюють у цій площині активно. Наприклад: Луцьк, Нововолинськ, Володимир-Волинський. А окремі поки що не показують відчутних результатів. Чому в Луцьку вже отримали до казни міста додатково 2 млн грн, а в Ковелі попрацювали лише на 0,2% від потенційних надходжень?”, - зазначив Борис Клімчук, звертаючись до голів РДА та МВК.

“Загалом же, системна робота не завершується. Окремі місцеві бюджети вже виконані й перевиконані, інші — ще мають час підтягнути показники. Працюємо далі”, - резюмував голова облдержадміністрації.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Рівному зловмисниці ...

КОМЕНТАРІ