У Львівській області рятувальники надають допомогу травмованим гірськолижникам

У Львівській області рятувальники надають допомогу травмованим гірськолижникам

24.12.13 14:15 0 776
22 грудня Славською пошуково-рятувальною групою ДСНС Львівщини надано допомогу 2 туристам-лижникам, які травмувалися на лижній трасі г. Тростян. Обоє туристів є мешканцями м. Києва, які приїхали відпочити на теренах Львівщини. Близько 2 години дня, жінка зазнала незначних травм під час спуску та звернулася по допомогу до рятувальників. Вже по обіді ще один турист, під час катання, впав та відчув різкий біль у районі ключиці. Фахівці ДСНС надали потерпілим долікарську допомогу та транспортували їх до підніжжя гори. Жінка від медичної допомоги відмовилася. Чоловіка із травмою ключиці передали для огляду медикам із підозрою на перелом.

З огляду на ріст травмувань туристів під час гірськолижного відпочинку Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що катання на гірських лижах вимагає обережності. Швидкість спуску гірськолижника може досягати і 100 км/год. В місцях масового катання з гір не вмілий і головне, не дисциплінований лижник – серйозна небезпека для оточуючих. Особиста безпека гірськолижника забезпечується перш за все використанням добре відрегульованих кріплень, доброю технічною та фізичною підготовкою, дотриманням правил поведінки на трасах, знанням прийомів правильного падіння.

В місцях масового відпочинку і на гірськолижних трасах туристи повинні забезпечувати взаємну безпеку. Для цього потрібно строго дотримуватись наступних правил поведінки на трасах:

* Перш ніж почати катання на гірських лижах навчіться правильно падати і вставати.

* Лижник повинен контролювати себе і засіб пересування (лижі чи сноуборд) у відповідності до крутизни схилу, стану снігового покриву, погодних умов і наявності перешкод, щоб не створювати небезпеку для інших.

* Пам’ятайте, що під час зіткнення завжди винуватий той, хто знаходиться вище по схилу і контролює ситуацію.

* Забороняється підрізати лижників і сноубордистів, так як це може привести до їх травмування.

* Якщо Вас об’їжджають коли ви не рухаєтесь – залишайтесь на місці, якщо ж ви рухаєтесь – не міняйте напряму руху.

* Перш ніж перетинати схил – впевніться , що зверху ніхто не спускається. При перетині схилу контролюйте верхню від себе його частину. Спортивні траси під час змагань перетинати забороняється.

* Не зупиняйтесь на вузьких ділянках трас, тих відрізках, які погано проглядаються, на віражах і за пагорбами тому, що лижник який спускається Вас не бачить.

* Не допускається на гірськолижних схилах катання на санках та підручних засобах. Це може бути дозволено тільки в спеціально відведених для цього місцях.

* В місцях масового катання необхідно строго виконувати вимоги знаків обмежень, вказівки працівників рятувальних служб та канатних доріг.

* Батьки несуть повну відповідальність за безпеку катання своїх дітей.

* Категорично забороняється перебування на гірськолижній трасі в стані алкогольного, наркотичного чи токсичного сп’яніння.

* При нещасному випадку потрібно швидко надати допомогу потерпілому. Якщо Ваших сил і знань недостатньо – зверніться за допомогою до працівників рятувальної служби, канатної дороги чи досвідчених гірськолижників.

Дотримання цих правил зробить Ваше перебування на схилі безпечним та приємним.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: "Канікули без ...
Наступна новина: Чернігівські волейболістки ...

КОМЕНТАРІ