У Львівській області місцева мешканка отримала обмороження кінцівок

У Львівській області місцева мешканка отримала обмороження кінцівок

24.12.13 12:28 0 843
22 грудня о 16:50 до місцевих рятувальників надійшло повідомлення про те, що в приймальне відділення Сколівської ЦРЛ поступила мешканка с. Лавочне Сколівського району, 1961 року народження, з обмороженням верхніх та нижніх кінцівок. За даними медиків потерпіла перебуває у задовільному стані.

Головне управління ДСНС України у Львівській області закликає мешканців Львівщини дбати про своє здоров’я. При довготривалому очікуванні транспорту для уникнення обмороження пам’ятайте: найчастіше страждають відкриті ділянки тіла - вушні раковини, ніс, щоки, а також кисті та стопи, оскільки їхнє забезпечення кров'ю, внаслідок анатомічних особливостей, недостатнє.

Існує кілька простих правил, виконання яких дозволить уникнути переохолодження та обмороження при сильному холоді:

* не вживайте алкогольних напоїв - алкогольне сп'яніння сприяє утраті тепла, в той же час викликаючи ілюзію тепла;

* не паліть на морозі - паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;

* носіть просторий одяг - це сприяє нормальній циркуляції крові.

Одягайтеся так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Тісне взуття, відсутність устілки, брудні шкарпетки можуть створювати передумови обмороження. Не виходьте на мороз без рукавичок та шалика. Рукавички зі штучних матеріалів погано захищають від морозу.

У вітряну погоду відкриті ділянки тіла змащуйте спеціальним кремом. Не носіть на морозі металевих прикрас. Не дозволяйте обмороженому місцю знов замерзнути, це може призвести до більш значних пошкоджень. При переохолодженні необхідно якнайшвидше потрапити до теплого приміщення.

Пам'ятайте, що найкращий спосіб вийти з неприємної ситуації - це до неї не потрапляти!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпаття: ...

КОМЕНТАРІ