В Житомирській області у 2013 році в Любарському районі зібрали рекордний урожай зернових

В Житомирській області у 2013 році в Любарському районі зібрали рекордний урожай зернових

24.12.13 16:00 0 832
Підбиваючи підсумки 2013 року під час творчого звіту Любарського району, що проходив 23 грудня в обласному центрі, голова райдержадміністрації Віктор Захарчук розповів про особливості соціально-економічного розвитку Любарщини.

Віктор Кирилович звернув увагу на те, що цього року було зібрано рекордний урожай зернових. Показник на рівні 150 тис. тон – це перше настільки масштабне досягнення за всю 90-річну історію існування Любарського району. Окрім цього, сільськогосподарські підприємства нарощують поголів’я великої рогатої худоби, що розширює їхні можливості отримувати доходи від виробництва і збуту молока. За словами голови райдержадміністрації, багато сільгосппідприємств функціонують саме завдяки розвитку тваринництва.

Керівник району зазначив про те, що за 11 місяців 2013 року на Любарщині обсяги виробництва промислової продукції збільшилися на 40%. Цей показник суттєво впливає на соціально-економічну ситуацію, оскільки сприяє створенню нових робочих місць, зростанню заробітної плати та підвищенню рівня конкурентоспроможності продукції. Віктор Захарчук розповів про те, що любарські виробники уклали низку вигідних контрактів із Російською Федерацією. Міжнародна економічна співпраця стимулює вітчизняних товаровиробників покращувати якість товарів та нарощувати обсяги виробничих процесів.

Серед підприємств, яким у 2013 році вдалося досягти значних успіхів, за словами Віктора Кириловича, є Любарський молокозавод. За підсумками першого півріччя на заводі вдалося провести модернізацію всіх виробничих ліній. підприємство забезпечує роботою понад 160 жителів району та виплачує працівникам своєчасну заробітну плату. Молокозавод спеціалізується на виробництві казеїну, масла та різних сортів сиру. Продукція підприємства надходить на ринки збуту країн СНД та користується популярністю серед жителів району.

Віктор Захарчук висловив сподівання, що у 2014 року Любарський район продемонструє ще кращі показники розвитку і сповна використає свій аграрний та промисловий потенціал.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На території України ...
Наступна новина: Павло Басараба: "В ...

КОМЕНТАРІ